Despre capcanele vieții de adolescent și riscurile vârstei

328
Despre capcanele vieții de adolescent și riscurile vârstei - desprecapcanele-1445795061.jpg

Articole recomandate

Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia, în parteneriat cu Poliția municipiului Medgidia, a marcat Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane printr-o serie de activități cuprinse în proiectul "Împreună pentru siguranță". La aceste activități au participat elevii claselor a IX-a A, a IX-a E și a X-a D. La dezbatere, au participat adjunctul șefului Poliției Municipiului Medgidia, cms. șef Ionel Ioniță, și cms. Eugen Tomescu. 


Obiectivele activităților de prevenire și combatere a infracționalității în instituțiile de învățământ au constatat în: prezentarea instituției poliției din prisma activităților polițienești desfășurate la nivelul fiecărui birou și compartiment în parte; familiarizarea elevilor cu polițistul, în general, dar și cu polițistul de proximitate, în special, astfel încât să se creeze o relație civilizată, bazată pe încredere și respect; insuflarea elevilor a unor norme și principii sănătoase de viață și comportament în familie, societate, dar, mai ales, în mediul școlar. 


Cu ocazia discuțiilor purtate, s-au abordat aspecte privind implicațiile negative ale abandonului școlar, ale traficului și consumului de droguri și alte substanțe interzise, ale violenței în școală și în afara ei. De asemenea, s-a pus accentul pe tema răspunderii personale în comiterea unor fapte antisociale. S-a acționat în principii generale pentru a conștientiza elevii de capcanele vieții specifice vârstei, dar și de unele riscuri la care sunt supuși în permanență, punându-se accentul pe tipul de comportament al tinerelor fete și subliniind faptul că, inconștient sau nu, ar putea intra în anturaje care să le pună în pericol viața, integritatea fizică sau morală ca urmare a traficului de persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4444 secunde