Desene spectaculoase realizate de elevii din Valu lui Traian

728
Desene spectaculoase  realizate de elevii din Valu lui Traian - desenespectaculoase-1339077362.jpg

Articole de la același autor

Cei mai talentați elevi ai Școlii "Viceamiral Ioan Murgescu" din Valu lui Traian au realizat o expoziție de desene spectaculoase, folosind arta de a picta pe apă, artă tradițională turcească. Astfel, prin pătrunderea și înlănțuirea culorilor, fără ca acestea să se amestece între ele, copiii, impresionați, au obținut forme și modele neobișnuite, pe care le-au transpus direct din apă, pe hârtie.

Acțiunea, coordonată de prof. Săndina Dragomir, s-a desfășurat în colaborare cu Centrul Cultural Turc "Yunus Emre" din Constanța, care are ca scop consolidarea relațiilor de prietenie dintre România și Turcia, prin derularea unor activități culturale și artistice, organizarea de cursuri de arte, precum pictura pe apă (Ebru), concerte, conferințe și expoziții.

La multe dintre aceste programe vor participa și elevi ai acestei școli, care fac parte din diferite ateliere de creație, unde au învățat să picteze pe sticlă și pe lemn, să confecționeze bijuterii, dar și obiecte de artizanat (candele, măști, ouă încondeiate etc). Cu obiectele realizate participă la diverse concursuri școlare, obținând, mai întotdeauna, locuri fruntașe.

Așa s-a întâmplat și la începutul acestei săptămâni, la Concursul Național "Natura mai aproape de om", secțiunea Parada costumelor eco, unde elevele îndrumate de prof. Niculina Munteanu, au purtat superbe rochii realizate din materiale reciclabile, și au adus școlii mai multe premii (locuri I, II și III), dar și o diplomă de excelență pentru întreaga muncă depusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4148 secunde