Descoperă "Poveștile Mamaiei", o carte care îmbină trecutul cu prezentul

275
Descoperă

Articole de la același autor

Marți, 30 iulie, de la ora 17.00 la cafeneaua tătărească Jade Oriental Café din Constanța se va desfășura evenimentul "Poveștile Mamaiei", eveniment care face parte din Experiențe Dobrogene, proiect inițiat de Inomar Cluster, în colaborare cu Asociația Culturală Wild Art și Țăranii Dobrogeni.


În cadrul evenimentului, se va relansa cartea autoarei Maria Cica, "Poveștile Mamaiei. Stațiunea Mamaia-111 ani", iar gazda evenimentului Enise Ali alături de invitata sa, Mirabela Burrichter, fiica Picurarlui din Stejaru vor oferi publicului spre degustare, cu multă savoare, bucate tradiționale tătărești și produse armânești preparate în gospodăria Picurarlui din satul Stejaru, Tulcea. Poveștile Mamaiei vor fi însoțite și de vinurile parfumate ale cramei Histria. 


Maria Cica, autoarea monografiei "Poveștile Mamaiei. Stațiunea Mamaia-111 ani", care nu este la prima sa carte, a adunat laolaltă poveștile și realitățile stațiunii Mamaia, devenită în timp un reper al litoralului românesc. A legat de acest loc numele unor personalități proeminente, Regina Maria fiind una dintre cele mai importante personaje. Cartea "Poveștile Mamaiei. Stațiunea Mamaia-111 ani" va fi prezentată de criticul și istoricul de artă, Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța care afirmă despre autoare că "a înțeles și prezentat pe larg, în scris și prin imagini, caracterul multietnic și multicultural al urbei, rolul dobândit prin poziția geostrategică, acela de a fi poarta deschisă a României către lume, dar și funcțiile pe care le îndeplinea inițial modesta așezare marină".


Evenimentul "Poveștile Mamaiei" va fi moderat de Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art, unul dintre inițiatorii proiectului Experiențe Dobrogene care, prin inițiativa sa îmbină încă o dată trecutul cu prezentul, transpunând vechiul în nou, recreând un fapt istoric într-o experiență dobrogeană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.404 secunde