Deputatul Ioan Cătălin Nechifor solicită premierului ca anul școlar 2020-2021 să înceapă la 1 octombrie

Marţi, 04 August 2020
273
Vicepreședintele la nivel național al Pro România, deputatul de Suceava Ioan Cătălin Nechifor, i-a solicitat, marți, premierului Ludovic Orban să amâne începerea anului școlar până pe 1 octombrie, după organizarea alegerilor locale, pentru a se evita riscul crescut de contaminare, potrivit Agerpres.ro.


El a arătat că anul acesta, în mod excepțional, alegerile locale au fost amânate pentru data de 27 septembrie, în timp ce mandatele primarilor, președinților de consilii județene, consilierilor locali și județeni au fost prelungite până la data de 1 noiembrie.


"Asta înseamnă că nici bine nu începe anul școlar și că, la zece zile distanță, trebuie organizat întregul proces pentru secțiile de vot care, de regulă, se stabilesc în incinta școlilor din întreaga țară. Evident că va fi și un aflux important de persoane, atât cele implicate în procesul electoral, cât și alegătorii care vor veni la urne duminică. Prin urmare, există un risc ridicat de contaminare, gândiți-vă la persoanele desemnate în secții, la polițiștii și jandarmii care vor asigura paza, dar și la sutele de oameni care vor sta la coadă în anumite intervale orare", a spus Nechifor.


În opinia sa, premierul Orban ar trebui să ia în calcul prelungirea vacanței de vară până la data de 30 septembrie, pentru ca procesul electoral să se desfășoare în condiții mai bune de siguranță și să poată fi efectuată dezinfectarea spațiilor din incinta școlilor în perioada 28 - 30 septembrie.


''Îi solicit oficial premierului Orban ca anul școlar 2020-2021 să înceapă la 1 octombrie. Îi sugerez premierului Orban să ia în calcul prelungirea vacanței de vară până pe 30 septembrie, astfel încât să se poată desfășura în condiții mai bune de siguranță sanitară procesul electoral, dar, mai ales, să poată fi efectuată dezinfectarea spațiilor din incinta școlilor în intervalul 28-30 septembrie. În acest fel ne asigurăm că toți elevii se vor întoarce la școală într-un mediu sănătos, începând cu data de 1 octombrie", a spus Nechifor.


Pagina a fost generata in 0.2661 secunde