Demisie la vârful ISJ Constanța. Răducu scapă de ghimpele din coastă

6641
23
Demisie la vârful ISJ Constanța. Răducu scapă de ghimpele  din coastă - petricamiu-1411144610.jpg

Articole de la același autor

După doar câteva luni cât a funcționat ca inspector școlar de specialitate pentru implementarea descentralizării instituționale, prof. Petrică Miu a decis să demisioneze.

Membru activ al PSD, cu o candidatură de primar în comuna de baștină, Cogealac, prof. Miu este unul dintre cei mai "galonați" inspectori școlari, de numele căruia se leagă aproape toate mandatele care s-au succedat la conducerea instituției din str. Mihai Eminescu.

Într-unul dintre consiliile de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, ce a avut loc înaintea începerii anului școlar 2014-2015, inspectorul pe descentralizare își anunța colegii că dorește să renunțe la munca de birou și să se întoarcă la catedra de socio-umane a Colegiului Tehnic "Virgil Madgearu".

"Vreau să mă implic în campania electorală"

Prof. Petrică Miu a deținut funcția de inspector general în perioada 2004-2005, dar și în 2009, pentru o scurtă, dar furtunoasă perioadă, împreună cu prof. Liliana Timofte și prof. Adriana Gheorghe în calitate de adjuncți. El este cel care a decis rezilierea contractelor de management a 11 inspectori, printre care și prof. Aliss Andreescu, prof. Nejdet Gevat și prof. Petre Purcărea.

De altfel, în ianuarie 2012, a fost numit, împreună cu prof. Gevat Nedjdet, în funcția de inspector școlar general adjunct, dar a demisionat la doar o lună de mandat. La vremea respectivă declara pentru "Cuget Liber" că a fost o decizie personală. "Poate a fost și o chestiune de orgoliu faptul că am acceptat funcția, deși se știa clar cine sunt și în ce echipă intru. Anul 2012 este unul electoral și mă voi implica din nou în campanie", declara inspectorul.

Și de data aceasta am primit același răspuns. Întrebat dacă nu cumva și-a dorit să ajungă inspector general și a renunțat pentru că nu i-a ieșit… pasiența, prof. Petrică Miu a râs, afirmând că avea nevoie de un pic de libertate. "Nu sunt dintre cei care pot să stea prea mult într-un birou și recunosc că mă simt mult mai bine printre elevii mei decât printre dosare. Plus de asta intenționez să mă implic în campania electorală și deci am nevoie de timp", afirma Miu. Cât despre relația cu inspectorul general prof. dr. Răducu Popescu, a spus: "Pot să deranjez eu pe alții, dar n-am făcut lucruri de care să-mi fie rușine".

În finalul discuției purtate, prof. Petrică Miu a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu exclude participarea la concursul de inspector general, în cazul în care acestea se vor organiza de anul viitor.

Am încercat să aflăm un punct de vedere și de la "generalul" Popescu, dar până la închiderea ediției nu a putut fi contactat. Cert este că pe site-ul oficial al ISJ Constanța prof. Petrică Miu este încă parte din organigramă.

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
PROFESOR INFORMAT
19 septembrie 2014
persoana josnica

Este tensiune maxima in ISJ. Se cunoaste faptul ca desi s-a intors la catedra inca din 15 septembrie, Miu este omniprezent in institutia pe care a parasit-o. Domnule Miu oare nu ati fost mereu implicat in politica? Chiar aveati nevoie de timp suplimentar pentru asta? Sau vi s-a cam strans latul? V-ati multumit cu manevrele facute pana acum? Nu mai este rentabil? Nu va mai este incarcat portbagajul masinii de catre colegii directori? Rusine! Mintiti ca intotdeauna. Nu ati facut decat sa va atrageti noi membri in partid sub conducerea dumneavoastra. Ati crezut ca puteti deveni mai puternic decat clanul Mazare, dar nu v-a iesit. Pozati in cea mai buna si sincera persoana, dar nu stiti decat sa amenintati si sa constrangeti oamenii sa fac ce vreti dumneavoastra. Din fericire exista si oameni care nu pot fi cumparati cu o simpla imagine angelica si promisiuni desarte. Raducu stie ca e sapat de Miu, dar accepta, caci - o mana spala pe alta-, amandoi sunt din acelasi aluat. Miu calca pe cadavre pentru a obtine ce vrea. Cu siguranta vrea postul de Inspector General. L-a mai avut si.........ce a facut bun pentru invatamantul constantean? Acum va continua sa distruga ce a inceput prietenul lui Raducu.

profesor
19 septembrie 2014
doi identici

Doi incompetenti nepriceputi si spagari.Altceva nimic,nimic

BAV Construct
20 septembrie 2014
Bravo Raducu,ai scapat de o javra.

Bravo d-le general ca a-ti eliminat seful mafiei din ISj,toate manariile legate de bani de la BAC sau reparatii scoli il au pe bolsevicul asta la mijloc,toata zona de la Basarabi pana la Ostrov este sub influenta mafiotului ce-si strange saptamanal spaga,anul trecut a trucat examenul de la Baneasa pentru suplinitorii necalificati pentru a promova amanta primarului din Deleni.

s
20 septembrie 2014
pilele..pilele..se duc..

haha..ti s-a dus pila Svinarciuc..sa vedem.cine te mai sustine..dictatoareo..nu sufla nimeni in fata ei,desi nu are dreptate..o tirana,care intelege legile cum ii convine..si le aplica la fel..doar amenintari are in program.

unul
20 septembrie 2014
in sfarsit

Ce campanie, tradatorule?Cine crezi ca te mai voteaza la Cogealac , unde esti consilier local dar tu nu ai venit la nici o sedinta de consiliu, de luni bune de zile?Cine crezi ca te mai vrea dupa mizeriile pe care le-ai facut?Nici macar de scoala nu iti pasa.O sustii director pe curva ta chiar daca nu face nimic in scoala.Ai dat jos o multime de directori buni(adjuncta de la Cogealac,Kogalniceanu) pentru a promova niste nulitati pentru partid.

profesor
20 septembrie 2014
ghimpele

Titlul articolului este cat se poate de exact: Miu chiar a fost un "ghimpe" in ISJ. Intrigator fanariot, "specialist in lucraturi pe la spate", a facut in asa fel in cat toate deciziile proaste sa se sparga in capul lui Raducu. Si-a urmarit interesul personal ca, de exemplu la Kogalniceanu, unde a impus, in pofida tuturor, 2 incompetenti. De ce? Din cauza relatiilor contractuale pe bani grei pe care le-a avut in mandatul fostului primar corupt Muresan. Mai exact, a primit 70.000 lei pentru o monografie de o foarte slaba calitate editorila si tipografica. In rest, prietenii cu alti primari, din Sud, unde, cu muncitori platiti " la negru" a castigat miliarde pentru lucrari,iarasi, indoielnice. A fost un foarte slab inspector ISJ dar, bun lingau, a fost intotdeauna in apropierea borcanului cu miere. Inca o data, FELICITARI celor care au extras ghimpele otravitor!

din inspectorat
20 septembrie 2014
pasienta ghimpelui

Da, a vrut ISG dar nu i-a iesit pasienta! A tradat una din doamnele din echipa!

Vasile
20 septembrie 2014
Educatie ?

Nu îți este rușine de nimic ??? Înseamnă că numirea și menținerea în funcții a unor directori incompetenți, la fel de corupți ca și tine, doar pentru simplul fapt că îți oferă, la intervale regulate, și primești orice, bani, carne, ouă, brânză, ș.a. nu mai reprezintă comportamente rușinoase și lăudabile. Aferim vericule !!!

pdl
20 septembrie 2014
oameni buni

Da.. Sa vina inapoi doamna Buhaev ca era asa bine pe vremea ei.. Sau macar Andreescu... Sau daca se poate sa vina iar Boc prim ministru sa le taie salariile profesorilor ca asa merita! Ca inteleg ca atunci le placea... Ca acum e nasol...

Pandele
20 septembrie 2014
sanchi

Nu fiți fraieri, de data aceasta Miu nu minte- se implică în campania electorală și dacă-i iese pasența se așteaptă, și propabil va fi "răsplătit" cu scaunul pe care-l râvnește! Sunt destui care trag cu urechea prin cancelarii, țin minte comentariile care-i sunt defavorabile, chiar provoacă astfel de discuții și-l informează cu promptitudine, sperând la rândul lor la recompense..... Javre au fost, javre vor fi, până-n ceasul de-o muri! Deci spor la treabă oameni buni, vedeți-vă de orele dumneavoastră, de copii pe care-i aveți în grijă, fiți exemple pentru ei și lăsați măturoiul vieții să facă curățenie!

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6184 secunde