Demisă de la conducerea teatrului de CJC, Dana Dumitrescu își caută dreptatea în instanță

631
Demisă de la conducerea teatrului de CJC, Dana Dumitrescu își caută dreptatea în instanță - demisadelaconduceredecjcdanadumi-1548454610.jpg

Articole de la același autor

Situația de la Teatrul de Stat Constanța este departe de a se rezolva. După ce președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a hotărât, zilele trecute, ca actualul director al instituției, Dana Dumitrescu, să își continue activitatea de manager numai pentru încă 60 de zile, aceasta a declarat, pentru "Cuget Liber", că va face plângere în instanță referitor la toată această situație și acuzele ce i se aduc. 


"La acest moment, avocații mei se ocupă de caz. Dacă răspunsul nu va fi unul favorabil, voi rămâne la teatru numai în calitate de actriță", a precizat actrița. 
Reamintim că o echipă de control a CJC a efectuat, de curând, la Teatrul de Stat, un control care a vizat activitatea managerului instituției de cultură. Menționăm, însă, că verificările vin la scurt timp după ce câțiva actori i-au trimis președintelui Consiliului Județean Constanța o scrisoare în care o acuzau pe Dana Dumitrescu de nenumărate abuzuri. Artiștii 
i-au atribuit Danei Dumitrescu abuzuri decizionale în interes personal, realizarea unor producții ample, cu bugete mari, care s-au jucat doar de câteva ori, favorizarea unor angajați etc. 
Ulterior, conducerea CJC a dispus efectuarea unui audit. În urma raportului, au fost identificate mai multe nereguli majore. Astfel, din punct de vedere al contractelor de prestări artistice, au fost efectuate plăți către anumiți prestatori, iar piesa  "El Saludador" nici măcar nu a mai avut loc. 


De asemenea, la spectacolul "Testosteron" există sume achitate suplimentar față de valoarea existentă în procesele verbale. 
"În plus, aceste procese verbale nu au numere de înregistrare, ceea ce mie îmi ridică semne de întrebare în privința autenticității informațiilor scrise", spunea, zilele trecute, Horia Țuțuianu. 
În cazul spectacolului "Ovidius in love", s-a concluzionat că deconturile pentru decoruri au fost realizate greșit, astfel încât Primăria, cea care a și finanțat proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect. În ceea ce privește actul administrativ, și aici ar fi fost identificate o serie de nereguli. 


Mai grav, teatrul nu are nici acum un regulament de organizare și funcționare, iar unele decizii de sancționare ar fi fost înlocuite cu avertismente scrise. 


Vineri, Dana Dumitrescu a mai spus că speră ca toate aceste acuzații să fie clarificare în instanță. Recent, ea a precizat că din 2014 și până în prezent, a crescut numărul de spectatori și de spectacole, ceea ce arată că deciziile luate de ea au fost corecte. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3149 secunde