Decanul Facultății de Istorie îi răspunde Marioarei Cojoc

1402
2
Decanul Facultății de Istorie îi răspunde Marioarei Cojoc - banner1873a9e8aef-1327303796.jpg

Aseară, la închiderea ediției am primit un comunicat de presă semnat de nouă cadre didactice de la Facultatea de Istorie și Științe Politice, în frunte cu decanul. "Cu privire la acuzațiile despre o posibilă discriminare pe criterii politice, subliniem că niciunul dintre noii membri aleși în Consiliul Facultății nu este membru al vreunui partid parlamentar și cu atât mai puțin guvernamental. Mai mult, în perioada în care doamna conf. univ. dr. Marioara Cojoc amintește posibila discriminare, dânsa avea o vechime de 4 ani de mandat de prodecan, fiind votată în unanimitate de aceiași membri pe care astăzi îi acuză".
Redăm, mai jos,  textul integral 

Comunicat de presă

În ziua de 20 ianuarie 2012 au avut loc alegeri pentru Consiliul Facultății de Istorie și Științe Politice. La câteva ore după comunicarea rezultatelor alegerilor, doamna conf.univ.dr. Marioara Cojoc a adus acuzații grave, în presa scrisă și audio-vizuală, în legătură cu desfășurarea întregului proces electoral. În acest context, precizăm următoarele:

Biroul Electoral al Facultății, format din conf.univ.dr. Ana Maria Munteanu, asist. univ. drd. Monixa Coroiu și student Simionov Andreea, a constatat legalitatea desfășurării alegerilor. Nu au fost înregistrate contestații din partea cadrelor didactice participante, președintele Biroului Electoral, conf. univ. dr. Ana Maria Munteanu specificând expres acest lucru la sfârșitul procesului electoral.

Cu privire la acuzațiile despre o posibilă discriminare pe criterii politice, subliniem că niciunul dintre noii membri aleși în Consiliul Facultății nu este membru al vreunui partid parlamentar și cu atât mai puțin guvernamental. Mai mult, în perioada în care doamna conf. univ. dr. Marioara Cojoc amintește posibila discriminare, dânsa avea o vechime de 4 ani de mandat de prodecan, fiind votată în unanimitate de aceiași membri pe care astăzi îi acuză.

Referitor la jignirile personale exprimate în presă, la adresa colegilor, le considerăm a fi nedemne de comentat, raportându-ne, mai ales, la limbajul neacademic, chiar suburban, pe care doamna conf. univ. dr. Marioara Cojoc l-a utilizat.

Toate acestea sunt cu atât mai regretabile cu cât doamna conf. univ. dr. Marioara Cojoc a colaborat științific cu cei pe care astăzi îi acuză: unora le-a fost studentă, altora profesor, a participat în comisiile de concurs din facultate, colegi de-ai dumneaei au fost în comisia de concurs în urma căruia a devenit conferențiar universitar, cu unii a coordonat volume știintifice, etc.


Conf. univ. dr. Daniel Flaut, Decan al Facultății de Istorie și Științe Politice

Prof. univ. dr. Iolanda Țighiliu

Conf. univ. dr. Florin Anghel

Lector univ. dr. Emanuel Plopeanu

Lector univ. drd. Marius-George Cojocaru

Lector univ. drd. Cristian Moșnianu

Asist. univ. dr. Enache Tușa

Asist. univ. drd. Mihaela Ivănescu

Asist. univ. drd. Daniel-Valentin Citirigă




Comentează știrea

cristina
23 ianuarie 2012
despre marioara cojoc

1. asta nu venea la cursuri. si daca venea vorbea despre orice altceva in afara de disciplina respectiva 2. ii ridica in slavi pe toti astia pe care acum ii besteleste in ultimul hal. 3. punea notele dupa chef, sau dupa fatza studentului. ii placea bine, nu-i placea iar bine... 4. incerca sa ne indoctrineze la cursuri, cu politica ei, era subiectiva si era vai de noi daca exprimam alta opinie 5. intrebare: de ce daca afirma ca astia fac trafic de licente si iau spaga sau alte fraude, nu a luat masuri pana acum? de ce vorbea de ei ca fiind niste oameni "exceptionali, frumosi si puternici care muncesc de la sar capacele"? 6. pentru aia care o pupa in fund in comentarii: treceti-va si numele, si grupa, si specializarea ca sa aveti asigurat examenul. 7. puterea e aerul ei si acum simte ca se sufoca. dar stati linistiti, coace ea ceva. asa a facut mereu...

un cititor
23 ianuarie 2012
pentru autoarea acestui articol

Stimata doamna, cu fiecare articol referitor la situatia din cadrul Facultatii de Istorie si Stiinte Politice pe care il citesc si poarta semnatura dvs, sunt din ce in ce mai consternat! Se pare ca parerea mea initiala a fost cea corecta: dvs nu aveti nicio rusine, ce sa mai vorbim de profesionalism, decenta, sau cunostinte minime de limba romana!?! Citesc si recitesc articolul dvs si ma minunez de fiecare data. Doamna Anghel, pareti a avea probleme grave in a intelege un text simplu in limba romana. Permiteti-mi, va rog, sa va prezint mai jos doar doua dintre chestiunile care ma fac sa afirm acest lucru: 1. documentul pe care ni-l prezentati este un comunicat de presa, care, asa cum sugereaza si denumirea, este un document adresat dvs (presei) si nu un raspuns adresat doamnei Cojoc, asa cum spuneti in titlul articolului; 2. nu decanul singur semneaza documentul pe care ni-l prezentati, ci, dupa cum este lesne de observat, mai multe cadre didactice din aceeasi facultate, prin urmare titlul ales de dvs nu face altceva decat sa induca in eroare cititorul. Ma gandesc ca daca respectivii profesori ar fi dorit sa-i raspunda acestei doamne, nu ar mai fi apelat la dvs, era mai simplu s-o contacteze direct pe ea, nu credeti? Mie mi se pare ca incercati cu tot dinadinsul sa dati acestei situatii un aspect de monden pe care nu cred ca semnatarii acestui comunicat de presa si-l doresc; nimic din ceea ce am citit in acest comunicat nu este nici exagerat, nici jignitor, nici atacator la adresa doamnei in cauza, careia insinuati dvs ca i s-ar raspunde. Imi permit, asadar, sa va intreb: aveti cumva vreo "norma", sa scrieti un anumit numar de articole pe tema asta, timp de mai multe zile, spre exemplu pentru a prelungi un presupus conflict, pe care, dupa cum reise din textul comunicatului, autorii "raspunsului" – asa cum il numiti dvs – nu-si mai doresc sa-l alimenteze? Stimata doamna, faceti-ne tuturor o favoare si gasiti-va un alt subiect pe care sa-l "rumegati" cu – macar de-ati da dovada de – la fel de mult interes. Sunt atatea alte chestiuni care cred ca ar putea sa va suscite atentia... faceti, va rog, un efort si concentrati-va pe macar una dintre ele: veti gasi, probabil, satisfactie in a constientiza ca – incredibil, nu? – va puteti ocupa si de alte subiecte si, lucru la fel de important, ne scutiti si pe noi de chinul de a va mai citi "capodoperele jurnalistice" legate de acest subiect...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3989 secunde