Ghiozdanul cu noutăți

De ce au ales elevii să marcheze Ziua Mării Negre

358
Elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" Constanța, coordonați de prof. Mirela Isabela Enuță, au vizitat Muzeul Marinei Române și Acvariul din Constanța, în cadrul unei activități dedicate Zilei Internaționale a Mării Negre. Copiii au văzut o serie de machete de nave civile și militare ale flotei române, precum și uniformele marinei naționale. 

A urmat o vizită la Acvariul din Constanța, unde elevii au fost încântați de varietatea mediului marin și au realizat cât de importantă este protejarea Mării Negre împotriva poluării. Apoi, pe faleza Cazinoului din Constanța, toți copiii i-au urat într-un glas Mării Negre "La mulți ani!". 

Scopul acestei activități a fost implicarea elevilor într-un eveniment ce se sărbătorește la nivel internațional, precum și conștientizarea importanței Mării Negre pentru țara noastră. 

Tot cu același prilej, la biblioteca Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, a avut loc activitatea educativă "Marea Neagră", ocazie cu care elevii claselor a X-a și a XI-a, coordonați de prof. Codruța Culică și bibliotecar Elena Ghencea, au prezentat un material informativ și poze despre flora și fauna Mării Negre. A avut loc și o expoziție de carte și hărți legate de Marea Neagră. 

Obiectivul principal al activității a fost acela de a dezvolta elevilor spiritul de responsabilitate față de mediul înconjurător și de a iubi natura. 

În cabinetul de documentare și informare al Liceului "Gh. Duca" din Constanța, s-a desfășurat activitatea "Marea Neagră - pod între generații", coordonată de prof. A. Musca, prof. P. Stefanopol și prof. A. Ivan și la care au participat elevii claselor a X-a B, a XI-a B și a IX-a A. Acțiunile derulate au constat într-un concurs de cunoștințe intitulat "Cine știe câștigă", lectură expresivă din opera poeților Ion Minulescu, Adrian Păunescu, Nichita Stănescu, expoziția de fotografii realizate de către elevi și expoziția de carte. 

Evenimentul a avut drept obiective: conștientizarea rolului pe care îl are Marea Neagră în legăturile economice și culturale cu statele riverane, înțelegerea de către elevi a necesității de conservare a ecosistemului mării, cultivarea sensibilității și a creativității artistice. 

La Școala Gimnazială nr. 14 Constanța, elevii au marcat Ziua Internațională a Mării Negre prin lucrări realizate la orele de abilități practice și educație tehnologică, machete și panouri tematice, care au fost expuse pe holurile școlii. De asemenea, au fost făcute prezentări tematice legate de flora și fauna din Marea Neagră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Mai 2011
Stire din Cultură-Educație : "Cazinoul pare că se dărâmă!"
Pagina a fost generata in 0.4428 secunde