Încep înscrierile pentru admiterea la clasa a V-a

Dau școala de cartier pentru exigența de la colegiu!

4680
4
Dau școala de cartier  pentru exigența de la colegiu! - admitereclasaava2-1496155875.jpg

Articole de la același autor

Deși colegii lor sunt deja aproape în vacanță, o parte din absolvenții clasei a IV-a se pregătesc intens pentru admiterea la clasa a cincea. Din dorința de a învăța într-un colegiu, cu standarde mai ridicate și profesori mai exigenți, mulți dintre elevii care încheie clasele primare renunță la școala de cartier, pentru a face gimnaziul într-unul din liceele constănțene.

Oferta este destul de generoasă, mai ales că, de câțiva ani, claselor de gimnaziu de la "Mircea" și "Ovidius" li s-au mai adăugat și cele de la "Traian", "Eminescu" și "Călinescu". Admiterea constă în probe de olimpiadă la matematică sau limbi străine. Înscrierile se fac începând cu 6 iunie, iar testările sunt programate în week-end-ul 17-18 iunie, în funcție de liceu.

Ca și în ceilalți ani, cea mai mare concurență este prognozată la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", unde se vor forma trei clase, fiecare cu câte 30 de locuri. Clasele vor avea program intensiv de limbi moderne, 60 de locuri la limba engleză și câte 15 locuri la limbile germană și franceză. Testul de matematică este programat sâmbătă, 17 iunie, la ora 9.00, după care candidații vor susține testul la limba modernă aleasă. Nota la matematică reprezintă 75 la sută din media de admitere, iar cea la limba modernă este 25 la sută.



Concurență între "Mircea", "Ovidius" și "Traian"

"Ne pregătim din clasa a III-a pentru examenul de admitere la colegiu. Am făcut meditație la matematică și pregătire la limba engleză. Din păcate, va trebui să ne gândim foarte bine unde ne înscriem, pentru că admiterea pentru cele trei licee cele mai bune, «Mircea», «Ovidius» și «Traian», va fi în aceeași zi, așa că nu putem opta decât pentru unul dintre ele", ne-a declarat Maria Rizea, din Constanța.

La Liceul "Ovidius" sunt propuse pentru anul școlar 2017 - 2018 tot trei clase a V-a. Înscrierile pentru admitere se fac începând cu 12 iunie, timp de patru zile, între orele 11 și 18. Candidații vor susține doar testare la matematică, programată de asemenea pe 17 iunie. Și tot pe 17 iunie, va avea loc examenul și la Liceul "Traian", unde sunt disponibile două clase a V-a.

La Colegiul Național "Mihai Eminescu" se vor forma trei clase. În cazul în care numărul candidaților va depăși numărul de locuri, se va organiza un test de admitere la matematică, pe baza programei pentru clasa a IV-a. Testarea se va desfășura la sediul colegiului, duminică, 18 iunie. Iar cei care vor alege Liceul "George Călinescu" au la dispoziție tot trei clase, pentru care se va da test de admitere duminică, 18 iunie.


Comentează știrea

prof.
30 mai 2017
de la o scoala de cartier

" Din dorința de a învăța într-un colegiu, cu standarde mai ridicate și profesori mai exigenți, mulți dintre elevii care încheie clasele primare renunță la școala de cartier" am incheiat citatul. Standardele ori fi ele ridicate, dar exigenta asta a profesorilor la ce se refera oare? La faptul ca elevii ajung sa se mediteze inca din clasa a V a, pana si la muzica si desen, probabil, din cauza "exigentei" profesorilor. Nu am frustrari din cauza migrarii elevilor spre colegii, fiecare este liber sa aleaga. Vedeti rezultatele la E.N. din ultima perioada si puteti observa ca in jur de 30% dintre cei care termina gimnaziul la un colegiu reusesc sa ocupe un loc mai departe in acelasi colegiu sau in unul la fel de bun. Aici se potriveste zicala "la pomul laudat....." "Ne pregătim din clasa a III-a pentru examenul de admitere la colegiu. Am făcut meditație la matematică și pregătire la limba engleză..." am incheiat citatul. Meditatii pentru examene din clasa a III a? Oare copilul respectiv isi doreste acest lucru? Mai are timp si el sa fie copil?

constantean
31 mai 2017
Fuga dupa nu stiu ce...

Bietii copii, vedem cum chiar parintii lor le fura copilaria! Ar fi o solutie ca scolile sa treaca in subordinea unor licee? consortiile scolare...

Parinte de licean
31 mai 2017
Colegii

Dragi parinti,lasati copiii la scolile de cartier,nu alergati dupa "scolile bune",unde profesorii isi recruteaza marfa pentru meditatii si "lucreaza" cu copiii meditati non stop de catre parinti!In afara unui spirit competitiv pronuntat,imprimat mai ales de ambitiile nemasurate ale unor parinti frustrati,nu am vazut preocupari pentru dezvoltarea completa a unui copil.Un profesor bun este acela care ajuta dezvoltarea tuturor copiilor, atragerea lor catre studiul obiectului predat, nu starnirea "competitiei" intre copii!

Domnule "prof."
31 mai 2017
Au turbat

Mai nou am vazut ca elevii incep pregatirea "pentru Cambridge" inca din clasa a III-a.In clasa a IV se vorbeste despre doctorat.Povestea asta cu liceele bune "Mircea,Ovidius și Traian" a picat,e veche.Lasati copii sa plece "la Cambridge".Multa lume proasta.

Răspuns la: de la o scoala de cartier
Adăugat de : prof., 30 mai 2017
" Din dorința de a învăța într-un colegiu, cu standarde mai ridicate și profesori mai exigenți, mulți dintre elevii care încheie clasele...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5243 secunde