Universitatea "Ovidius"

Dănuț Epure a demisionat din funcția de președinte al Senatului

Miercuri, 14 Martie 2012
3736

Articole de la acelaşi autor

Ieri, pentru prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, noul rector al Universității "Ovidius" confirmat prin ordin de ministru la începutul acestei săptămâni, a fost prima zi de muncă în noua calitate.

Aseară, s-au întrunit și senatorii nou aleși, în fața cărora rectorul Epure și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Senatului și a fost discutat regulamentul de organizare a concursului pentru funcțiile de decani. Cel mai probabil miercuri, 21 martie, vor avea loc alegeri pentru aceste funcții.

Reamintim că la această oră, decani interimari sunt următorii universitari: Facultatea de Mate-matică - Cristina Flaut, Facultatea de Litere - Mihaela Fulea, Facultatea de Arte - Daniela Hanțiu, Facultatea de Fizică și Chimie - Gabriela Stanciu, la Facultatea de Științe Economice - Virgil Petrovici, Facultatea de Istorie - Florin Anghel, Facultatea de Psihologie - Virgil Frunză, Facultatea de Medicină Dentară - Aurelia Caraiane, Facultatea de Construcții - Dumitru Florea, Facultatea de Științe Naturale - Liliana Panaitescu, Facultatea de Inginerie Mecanică - Ionel Nicolae, Facultatea de Sport - George Stăn-culescu, Facultatea de Teologie - Macedon Pe-trescu, iar la Facultatea de Medicină - Petru Bordei, dar care, după cum știm din campanie, va fi numit președinte al Senatului, în locul rectorului Dănuț Ti-berius Epure.

Marioara Cojoc, în litigiu de muncă cu "Ovidius"

De pe site-ul Tribunalului Constanța am aflat că prof. univ. dr. Marioara Cojoc a dat în judecată Universitatea "Ovidius", dosar 2268/118/2012 din 2 martie 2012. Motivul îl constituie contestarea deciziei de sancționare prin anularea dreptului de a mai deține funcții de conducere. Decizia a fost luată de către Comisia de etică a universității în urma scandalului declanșat după alegerile de la Consiliul profesoral al Facultății de istorie, unde a deținut funcția de prodecan. Universitarii constănțeni comentează ingrata postură în care a fost pusă prof. Cojoc, în timp ce Cristina Flaut, "adversara" sa în scandalul din "sâmbăta neagră" a Universității "Ovidius", a avansat decan, fie și interimar.

Prima înfățișare în procesul intentat de Marioara Cojoc va avea loc săptămâna viitoare, pe 23 martie.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3199 secunde