Cutremurător scenariu la Universitatea "Ovidius". Se pregătește întoarcerea lui Dănuț Epure?

3074
7
Cutremurător scenariu la Universitatea

Articole de la același autor

Aflată în plin calendar electoral, Universitatea "Ovidius" din Constanța a mai bifat cu succes o etapă, și anume aceea de alegere a membrilor Senatului universitar, scrutinul petrecut ieri, fiind validat de Biroul Electoral Central.

Peste 100 de candidaturi au fost depuse pentru cele 54 de locuri în Senatul Universității "Ovidius", la unele facultății existând un adevărat "exod" de doritori.

Evident, vorbim despre Facultatea de Medicină, unde pentru cele 7 locuri s-au înscris 13 candidați sau Facultatea de Litere, pentru 5 locuri înscriindu-se 11 persoane.

La Facultatea de Științe aplicate și inginerie, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu s-a retras din "cursă", din dorința de a crește șansele de câștig ale colegelor sale - Viorica Popescu și Ionela Popovici. "Universitarii constănțeni care sunt de o anume calitate trebuie sprijiniți", a mai adăugat prof. Gîrțu.

Cine sunt candidații la funcția de rector

După etapa scursă ieri, de alegere a membrilor Senatului, pe 7 martie începe procedura de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte în Senatul universității. Pe 9 martie are loc ședința de Senat în care vor fi aleși președintele și vicepreședintele, a doua zi urmând a se depune, tot la BEC, candidaturile pentru alegerea rectorului Universității "Ovidius". Pe 25 martie au loc alegerile, urmând ca un al doilea tur de scrutin, în caz de nevoie, să aibă loc pe 28 martie.

Și pentru că intrăm deja în linie dreaptă, de alegerile viitorului rector despărțindu-ne doar câteva zile, am încercat ieri, să aflăm cam cine ar fi candidații la cea mai înaltă funcție în universitate.

Actualul rector, prof. univ. dr. Sorin Rugină, nu a ascuns faptul că intenționează să candideze confirmându-ne ieri, acest lucru. Tot așa cum nici conf. univ. dr. Cristian Moșnianu, prodecan al Facultății de Științe politice și istorie, nu s-a sfiit să iasă în presă cu o declarație legată de "gândurile" sale de candidatură, în ciuda faptului că de trecutul său se leagă perioada când a fost președinte al Ligii studenților ovidieni și ar fi fost cercetat pentru luare de mită la… cazare.

Ieri, se mai vehicula candidatura unuia dintre actualii prorectori, respectiv prof. univ. dr. Diane Vancea, dar care ne-a negat zvonul. La același nivel de zvon a rămas și intenția prof. univ. dr. Doina Catrinoiu de a reveni în cursa pentru funcția de rector. "Nu am de gând să fac de două ori același lucru. Ce am avut de arătat colegilor mei a fost acum doi ani. Chiar dacă poate, între timp, și-au schimbat opiniile, eu nu am de gând să revin", a declarat cunoscutul medic universitar.

În schimb, aveam să aflăm, pe surse, că în universitate circulă deja diverse liste de sprijin pentru anumite persoane. Pe de o parte, există o tabără care crede în șansele actualului rector și își dorește continuarea unei stări de normalitate, iar pe de altă parte se vorbește de o reîntoarcere la situația din 2012, sub o altă conducere. Chiar se vorbește despre revenirea lui Tiberius Dănuț Epure, ceea ce pare de-a dreptul un scenariu cutremurător.

Reamintim că în decembrie anul trecut, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Tiberius Dănuț Epure la trei ani de închisoare, cu suspendare. Fiind condamnat definitiv pentru fapte de corupție, el nu mai poate ocupa funcția de rector timp de doi ani. 


Comentează știrea

Normalitate
29 februarie 2016
există o tabără care crede în șansele actualului rector și își dorește continuarea unei stări de normalitate,

Stimata doamna, daca dv. considerati stare de normalitate indepartarea tuturor celor care indraznesc sa aiba o alta parere decat camarila aflata la putere, daca stare de normalitae inseamna monopolizarea a tot ce inseamna fonduri, din cercetare, din fonduri proprii, de oriunde, numai pentru aplaudacii actualei conduceri, fara sa conteze pregatirea profesionala, atunci, da...! Aveti dreptate! Si va fi si mai bine! Dar numai pentru cei ce se "aliniaza" ca sa il citez pe ilustrul domn prorector. Stiati ca s-au facut presiuni pentru ca oamenii care "comenteaza" deciziile actualei conduceri sa fie indepartati de la catedra? Au ei oameni "pregatiti", ce daca nu au studiat nici o zi in viata lor disciplinele pentru care au fost adusi sa predea? Cat de "normal" vi se pare? Sau cat de normal vi se pare sa mai ascultati ce spune o persoana dovedita ca a facut sute de ilegalitati? Unul isi ispaseste pedeapsa, dar cei ce inca va papuseaza? Cand vor plati pentru toate inscenarile? Normal ar fi fost, parerea mea (umila... ca nu am pretentia ca detin adevarul absolut...) sa cereti public aplicarea legii in cazurile relatate de presa - inmatriculari ilegale, transferuri ilegale, atribuirea de contracte de cercetare fara a exista o competitie, incarcarea normelor didactice tuturor cadrelor didactice, mai putin persoanelor aflate in functii de conducere sau a persoanelor aflate in anturajul acestora...mai sunt si altele, dar nu cred ca va intereseaza.

dvhgf
1 martie 2016
oribil

Intoarcerea lui Epure ar fi lovitura mortala pentru UOC. Daca un puscarias spagar mai poate reveni in invatamant dupa ce a fost condamnat pentru ca a luat mita de la studenti....atunci UOC trebuie desfiintata, pus focul pe toate cladirile si arat locul.

beleste-i pe toti
1 martie 2016
bravo iepulas

cand ma voi intoarce, pe multi voi popii, vorba lui lapusneanu. Tremura izmenele pe voi hienelor.

Normalitate
1 martie 2016
Epure

Se pare ca echipa mosnianu&fulea&epure iese prin usa din dos a UOC

marsida
1 martie 2016
ce durere

vai amantul meu a ratat intrarea in Senat. rector n-are sanse, in consiliu n-a apucat sa intre. macar prodecan sa ramana! altfel ce ne facem!? pierd si ultima facultate care ma mai sustine! fie ea mica si prafuita! sunt obisnuita cu "obiectele" mici si expirate...

stela
1 martie 2016
posibil

Colaborare cu contract de comision! Avem nevoie urgent de persoane extrem de serioase, pentru lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Cerinte: disponibilitate la studiu, varsta minima de 18 ani, cunostinte de navigare pe internet, folosirea emailului, lucru cu documente word si pdf. Oferim instruire gratuita si pas cu pas. Numai cei foarte seriosi pot sa ceara detalii mai multe la adresa de email:[email protected]

la fel e si in facultate?
1 martie 2016
nimic nou

tot pe sistemul rubedenii si amantlâcuri se aleg sefii si in inv. universitar? Vai de noi!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3091 secunde