Cursuri remediale pentru copiii care nu au făcut școală online

197

Articole de la același autor

Sute de copii din județul Constanța au început școala de la 1 iulie. Este vorba despre elevi din Constanța și Mangalia care nu au participat la cursuri online, în semestrul al doilea al anului școlar 2019 – 2020. Lecțiile au fost organizate de Organizația Salvați Copiii, în cadrul Programului "Școala după Școală".

Zeci de cadre didactice, psihologi și asistenți sociali au fost implicați în susținerea activităților de vară, timp de șase săptămâni. Aceștia i-au ajutat pe copii să depășească lipsurile acumulate din cauza neparticipării la cursurile online, le-au oferit informații despre Educație pentru sănătate, cu respectarea normelor de igienă, dar și instructaj pentru a putea folosi tabletele pentru lecțiile de anul acesta. În plus, au învățat prin joc, au ieșit în aer liber, la mici drumeții și s-au distrat.

Toate grupele au urmat o metodologie strictă, astfel încât atât copiii, cât și cadrele didactice să fie în siguranță. Activitățile s-au desfășurat cu asigurarea distanței sociale, atât în interior, cât și în exterior. Grupele au avut între 5 și 10 copii, pentru o perioadă de maxim trei ore/zi la școală (în interiorul școlii sau în aer liber).

"Salvați Copiii România a deschis școlile, imediat ce a fost posibil și am demonstrat că se poate să garantezi accesul real la educație pentru toți copiii și, în același timp, să le protejezi sănătatea. E nevoie de voință politică, de finanțare adecvată și de o radiografiere eficientă a sistemului, pentru ca școala să se redeschidă în 14 septembrie în condiții optime", consideră Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2669 secunde