Cursuri de recuperare a materiei, în vacanţă, în şcolile din judeţul Constanţa

599
Cursuri de recuperare a materiei, în vacanţă, în şcolile din judeţul Constanţa - fondcursuriderecuperare-1617803000.jpg

Articole de la același autor

Elevii din judeţul Constanţa pot participa la activităţi de recuperare a materiei predate în timpul cursurilor online, în vacanţa prelungită, chiar la unitatea de învăţământ. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa face apel către directorii de şcoli să organizeze astfel de meditaţii, mai ales cu elevii care vor susţine Evaluarea Naţională la vară.

Programul naţional pilot „Şcoală după şcoală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a, inclusiv, se va desfăşura şi în vacanţă, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa anunţă că au fost constituite, pentru participarea la acest proiect 32 de centre în mediul rural, cuprinzând 170 de elevi din clase primare şi 90 de elevi de la gimnaziu, şi 21 de centre în mediul urban, cu 2.143 de elevi din clasele primare şi 1.157 de elevi de la gimnaziu.

„Scopul principal al acestui program naţional pilot este organizarea de activităţi remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competenţelor specifice, sporirea şanselor de succes şcolar şi de acces la niveluri superioare de educaţie şi diminuarea riscului de părăsire timpurie a şcolii”, explică purtătorul de cuvânt al IȘJ Constanţa, prof. Marinela Mrejeru.

Având în vedere Ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, și completarea Ordinului ministrului Educației și Cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului școlar 2020 - 2021, pe durata vacanțelor se pot desfășura activități remediale cu prezență fizică, atât pentru elevii înscriși în programul „Școală după Școală”, cât și pentru elevii din clasele liceale în cadrul subproiectelor finanțate prin Proiectul privind învățământul secundar - ROSE. De altfel, proiectul ROSE îşi propune reducerea ratei de abandon școlar în licee, creșterea ratei de absolvire a liceului şi îmbunătățirea ratei de succes la examenul de Bacalaureat.



Activităţi concentrate cu elevii din clasele terminale


Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța le recomandă unităților de învățământ preuniversitar din județ care nu au demarat încă programul „ Școală după Școală” să concentreze activitățile remediale, în special prin participarea elevilor care sunt în clasa a VIII-a. De asemenea, le solicită instituțiilor școlare, liceale înscrise în proiectul ROSE desfășurarea de activități de pregătire suplimentară în vederea îmbunătățirii rezultatelor la examenele naționale.

„Este important faptul că precizările legislative din ultima perioadă ne oferă posibilitatea de a asigura elevilor noștri cadrul adecvat în vederea exersării și a fixării cunoștințelor dobândite pe parcursul anului școlar, astfel încât să se construiască o pregătire intensă pentru obținerea unor rezultate bune și foarte bune la examenele naționale”, transmite inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5706 secunde