Cursuri de perfecționare a personalului didactic

585
Casa Corpului Didactic a organizat, începând cu luna ianuarie a acestui an, programul de formare a competențelor manageriale ale personalului didactic, de conducere, de îndrumare și control, intitulat "Management performant și calitate în educație".
Programul este acreditat prin OMECTS nr. 6545/12.12.2011 cu 90 de credite transferabile (270 de ore), fiind structurat pe trei module: Management Educațional, Comunicare și Curriculum, Tehnologia Informației și Comunicațiilor.
Scopul programului este formarea și dezvoltarea competențelor necesare personalului didactic, de conducere, îndrumare și control din sistemul de învățământ preuniversitar în contextul descentralizării, modificărilor legislative, evoluției teoriei și practicii manageriale. Cursurile sunt astfel realizate în concordanță cu prevederile documentelor strategice și de politică naționale și europene, privitoare la promovarea și asigurarea calității în educație și formare continuă.
În alcătuirea echipei de formatori, criteriile de bază au fost competitivitatea, performanța și valorificarea experienței profesionale acumulate în domeniu, cursanții beneficiind de prezența unor profesioniști aparținând mediului educațional din Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Institutul de Științe ale Educației, Universitatea București, Casa Corpului Didactic Constanța, Universitatea "Ovidius" Constanța.
În cele patru locații acreditate pentru desfășurarea programului (CCD, cele două filiale ale CCD - Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu" Medgidia, Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia - și Liceul Teoretic "Decebal") au fost constituite, în perioada ianuarie-mai, 16 grupe de formare, totalizând aproximativ 400 de cursanți.
Pentru ultimele serii de formabili din programul Management performant și calitate în educație, care au parcurs cele trei module, evaluarea finală va avea loc după următoarea planificare: Constanța - 6 mai, Liceul Teoretic "Decebal", Medgidia - 5 mai, filiala CCD din cadrul Colegiului Tehnic "Nicolae Titulescu", Mangalia - 13 mai, filiala CCD din cadrul Liceului Teoretic "Callatis". Toate evaluările se vor desfășura începând cu ora 9.00.
Programul urmează a se derula pe patru ani și se va relua în luna septembrie, odată cu începerea noului an școlar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3373 secunde