Cursuri de meșteșuguri și cercetări în teren în Dobrogea și Republica Moldova

177
Cursuri de meșteșuguri și cercetări în teren în Dobrogea și Republica Moldova - cursuriok-1521815178.jpg

Articole de la același autor

Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" va reînnoi parteneriatul cu Societatea de Etnologie din Republica Moldova, parteneriat prin intermediul căruia se vor pune bazele unor noi coordonate de colaborare între cele două entități. 


Parteneriatul se va axa pe dezvoltarea unor proiecte comune în domeniul conservării și promovării patrimoniului cultural imaterial, urmând ca, în acest context, cele două entități să organizeze atât cursuri de meșteșuguri, cât și cercetări de teren în localități din Dobrogea și Republica Moldova.


Discuțiile cu privire la reînnoirea parteneriatului și la proiectele viitoare s-au purtat în contextul întâlnirilor care au avut loc la Chișinău, în perioada 19 - 21 martie, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri și la care a participat și o delegație formată din reprezentanți ai Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" și ai Consiliului Județean Constanța.


Promotorul parteneriatului este un renumit etnolog din Republica Moldova, dr. Varvara Buzilă, cea care, prin demersurile sale inițiate prin intermediul Societății de Etnologie și Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, a reușit înscrierea în lista reprezentativă UNESCO a mărțișorului, colindatului în ceată bărbătească și tehnicilor de realizare a scoarței, toate trei simboluri identitare reprezentative pentru Republica Moldova și România.


Propunerea etnologului Varvara Buzilă a fost primită cu deosebit interes de reprezentanții delegației din România, cei doi consilieri județeni, Nicoleta Bercaru și Adrian Bereș, avansând chiar ideea accesării unor proiecte europene în acest sens. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5433 secunde