Curs de masterclass susținut de violonistul Erzhan Kulibaev

315
Curs de masterclass susținut de violonistul Erzhan Kulibaev - cursdemasterclass-1537196297.jpg

Articole de la același autor

Elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" din Constanța au avut ocazia, ieri, de a-l cunoaște pe unul dintre cei mai renumiți violoniști din lume. Sala "Sergiu Celibidache" a instituției de învățământ a găzduit cursul de masterclass susținut de violonistul Erzhan Kulibaev, laureat al Concursului Internațional "George Enescu" 2016. Au participat elevii claselor de vioară de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" care au obținut numeroase premii și distincții la concursuri naționale și internaționale.

Erzhan Kulibaev a început să cânte la vioară la vârsta de șase ani. A absolvit Școala Centrală de Muzică Specială din Conservatorul de Stat din Moscova P. I. Ceaikovski. Din 2004 a studiat în clasa profesorului Zakhar Bron la Liceul de muzică Regina Sofia din Madrid. În 2006, 2010 și 2011 a fost recompensat cu o Diplomă de Onoare de către Regina Spaniei și a interpretat la Palatul Regal din Pardo. A finalizat studiile postuniversitare în clasa profesorului Pierre Amoyal la Universitatea Mozarteum din Salzburg (Austria).

În prezent, Erzhan Kulibaev este profesor la Centro Superior de Enseñanza Musical Katarina Gurska. După ce a câștigat un "Premio Tango" pentru cea mai bună interpretare a unui tango argentinian la Concursul Internațional de Vioară de la Buenos Aires, Erzhan face propriile aranjamente ale muzicii lui Piazzolla și le interpretează la concerte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7943 secunde