Cum se vede viitorul energetic prin ochii elevilor de la Școala 29

3505
43
Cum se vede viitorul energetic prin ochii elevilor de la Școala 29 - scoala29cta4-1448299389.jpg

Articole de la același autor

Aproape 400 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 29 "Mihai Viteazul" au participat, în perioada septembrie-noiembrie 2015, la concursul tematic "Smart Energy" din cadrul proiectului "Competențe cheie pentru implicare civică în sprijinul dezvoltării durabile"-"Energy Smart", al cărui beneficiar este Inspectoratul Școlar Județean Constanța în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" Constanța și Power Net Consulting SRL.

Alături de colegii lor din celelalte 50 de unități școlare implicate din județul Constanța, elevii acestei unități de învățământ experimentează diverse tehnici și procedee de construire a unor machete sau realizează inovații în ceea ce privește utilizarea resurselor de energie neconvențională. Echipele școlii s-au implicat în confecționarea unor machete detaliate ale orașelor viitorului în care energia a fost utilizată cât mai rațional și inovativ.

În așteptarea jurizării muncii lor, prof. Mirela Roșioru ne-a oferit câteva din impresiile elevilor: "Mașinile viitorului vor funcționa cu oxigen la fel ca oamenii, iar acestea se vor deplasa prin aer", "Casele își vor «trage» energia pentru iluminat și încălzire din sol", "Orașele vor fi mai curate, mai sigure, cu mașini care nu poluează", "O să fie mai multă tehnologie, case mai mari care plutesc în aer, iar la școală totul va fi digital", "Orașele vor fi mai sofisticate, mașinile vor merge cu biogaz sau vor avea baterii care se încarcă de la niște prize, în parcare", "Blocurile vor funcționa cu panouri solare… iar străzile cum le cunoaștem noi astăzi vor dispărea pentru că în viitor mașinile vor zbura… iar în locul străzilor vor fii spații verzi", "Nu vor mai fi benzinării, ci parcări în care mașinile se încarcă de la prize cu energie solară". 

Comentează știrea

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
BREAKING NEWS
24 noiembrie 2015
de la Dan Barbilian

Cadrele didactice ale scolii 28, Dan Barbilian, Constanta se delimiteaza de comentatorii care folosesc un limbaj indecent, malitios, calomnios si defaimator la adresa colegilor sau directiunii scolii! Infatisarea nedenaturata a faptelor, parerile pro sau contra , argumentele in limita bunului simt sunt mult mai potrivite! Ar fi mult mai indicat ca lucrurile sa nu degenereze din cauza unora care nu cauta decat scandalul sau, cine stie, distractia....Va multumim!

mama ei de...
24 noiembrie 2015
delimitare si de... diversiune

Cand v-ati hotarat sa va delimitati? Ati facut ''gluma" cu Nico si COJO, descrierea cu religia, apoi v-ati recomandat voi voua sa va delimitati si peste doua zile ati si facut-o. Trebuia sa va "delimitati" mai demult. V-ati incurcat in propriile diversiuni, sau vi le-a incurcat altcineva.

iar incerci
24 noiembrie 2015
sa te scoti!

tanti de germana, stai acasa si n-ai ce face? ai scris porcariile alea cu cojo, cu religia si cu un copil de la pretestarea DSD si mama lui si acum vrei sa dai vina pe altii? ce desteapta te crezi! baga-ti mintile in cap, ca nu tine vrajeala! Iar vrei sa-i scoti pe altii in fata! Stilurile nu se confunda, sa stii! Una-i una, alta-i alta! Iar BREAKING NEWS- ul e pe bune. Chiar ne delimitam de porcarii! Scrie-ti tu rautatile tale, leaga-te tu de toata lumea, daca asa iti place, dar lasa-i pe oamenii normali in pace, sa se lupte cu propriile lor arme cinstite si corecte... Nu asa se face treaba! Incep sa cred ca te-ai folosit de cei 6 frustrati ca sa-ti duci propriul tau razboi cu cineva. Nu-i frumos, ba e chiar foarte urat, tanti de germana.

Răspuns la: delimitare si de... diversiune
Adăugat de : mama ei de..., 24 noiembrie 2015
Cand v-ati hotarat sa va delimitati? Ati facut ''gluma" cu Nico si COJO, descrierea cu religia, apoi v-ati recomandat voi voua sa va delimitati si...
pentru asa zisii
24 noiembrie 2015
'necunoscatori"

'glumele' sunt vechi, au fost exemplificate la 'ASA NU"! ne delimitam de asa ceva!

Răspuns la: delimitare si de... diversiune
Adăugat de : mama ei de..., 24 noiembrie 2015
Cand v-ati hotarat sa va delimitati? Ati facut ''gluma" cu Nico si COJO, descrierea cu religia, apoi v-ati recomandat voi voua sa va delimitati si...
scopul
24 noiembrie 2015
scuza ...mijloacele!

diversiunea e in capul celor care se ocupa cu asa ceva! E mai grav cand cineva incearca sa-si scoata castanele din foc cu mana altcuiva! E urat! Nu suntem in stare sa ne asuma propriile porniri de tot rasul! Vrem sa facem o chestie si ne impiedicam in tot felul de balarii de rasul lumii!

Răspuns la: delimitare si de... diversiune
Adăugat de : mama ei de..., 24 noiembrie 2015
Cand v-ati hotarat sa va delimitati? Ati facut ''gluma" cu Nico si COJO, descrierea cu religia, apoi v-ati recomandat voi voua sa va delimitati si...
razboiul e departe...
24 noiembrie 2015
de a se fi incheiat!

Cu delimitari sau fara..., cu diversiuni sau fara, datele problemei raman aceleasi! Nu am uitat nimic, raul a fost facut, si trebuie sa suportati consecintele, doamnelor directoare ale scolii 28, Dan Barbilian! Lasati interventiile menite a deturna ADEVARUL!!!!

Popescu
24 noiembrie 2015
Rusine!

Sa va fie rusine , sunteti cadre didactice ? In articol se vorbeste despre activitatea elevilor de la Scoala 29 si voi ne intoxicati cu proasta voastra de directoare ! Scutiti-ne!

Bravo scoala 29!
24 noiembrie 2015
Ce proiect frumos!

Energy Smart, cel mai frumos proiect din lume! Va dorim sa castigati concursul! Felicitari si mult succes!

bani aruncati
24 noiembrie 2015
pe geam

Elevii participanti primesc cate 100 lei - praf in ochi. Daca ati afla sumele pe care le primeste echipa din ISJ care face parte din proiect (sau mai bine zis din toate proiectele) atunci ati intelege ceea ce vreau sa zic. Profesorii/invatatorii sunt voluntari (adica primesc o adeverinta), directorii primesc 5000 lei pentru niste hartii facute de profesorii voluntari, inspectorii din ISJ cate 8000-10000 9depinde de pozitie). Asa ca... Traiasca Romania!!! (cu tot cu hoti) PS Proiectele sunt jalnice pt ca profesorii voluntari nu au fost interesati sa piarda timp cu asa ceva doar pt o hartie, stiind ca de la director in sus primesc bani pt...nimic.

Alba ca zapada...
24 noiembrie 2015
deghizata in Cenusareasa

Cand un personaj atat de curat precum Alba ca Zapada se plictiseste, ce credeti ca face? O cheama pe zana cea buna si ii cere sa o transforme intr-un alt personaj celebru - in Cenusareasa! Daaa, pai si Cenusareasa a trecut prin multe, dar a reusit pana la urma sa invinga toate personajele negative, precum vrajitoarea cu marul otravit, si pe mama vitrega, si sa ajunga la bal, cu o infatisare nou- nouta si super stralucitoare! Acum...problema se pune daca apare si Fat- frumos- ul,..... din nou! Oare vine, sau nu vine? Si.....daca apare, o mai invita la dans? Uuuuf, ce mister! Nu mai avem rabdare, dar bine ca avem CURAJ! Finalul il vom primi si il vom dezvalui in numarul viitor....

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6884 secunde