Cum se va face înscrierea în clasa pregătitoare și clasa I

531
Cum se va face înscrierea în clasa pregătitoare și clasa I - clasapregatitoare24-1363536696.jpg

Articole de la același autor

La ultima întâlnire cu presa constănțeană, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, a ținut să transmită părinților că săptămâna aceasta vor avea la dispoziție forma "perfectibilă" a metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare și clasa I. 

"Îi rog pe părinți să intre pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, pentru a ne transmite toate sugestiile lor cu privire la această metodologia, spre a o aduce la o formă convenabilă pentru toată lumea!", a declarat Răducu Popescu.

În clasa pregătitoare se vor putea înscrie, pentru anul școlar 2013-2014, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, dar și, la solicitarea părinților, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscriși, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare. De asemenea, la solicitarea părinților, în clasa I vor putea fi înscriși copiii care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

Conform proiectului de metodologie, părintele va putea opta pentru înscrierea la școala de circumscripție, în această situație, copilul fiind automat înscris, sau pentru o unitate de învățământ, alta decât școala de circumscripție, dar în această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și specifice de departajare.

Totodată, părintele poate solicita ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ pentru care a făcut opțiunea.

Înscrierile vor avea loc în două etape, propune ministerul. Prima etapă este programată în perioada 2-22 aprilie (de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.00, și sâmbăta, între orele 8.00 și 13.00), iar a doua, între 8 și 17 mai.

La etapa a doua participă doar copiii care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ, după prima etapă. Unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze situația copiilor înscriși și a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Clasa zero rămâne obligatorie
Pagina a fost generata in 1.1528 secunde