Cum se va da admitere la Universitatea "Ovidius"

3730
17
Cum se va da admitere la Universitatea

Articole de la același autor

Ieri, Campusul Universității "Ovidius" a fost luat cu asalt de sute de liceeni care așteptau cu maxim interes decizia conducerii academiei cu privire la noua modalitate de admitere la studiile de licență ale celor 16 facultăți.

Din mesajul rectorului Dănuț Tiberius Epure adresat celor prezenți, ieri, în număr foarte mare, am reținut: "Vă oferim pentru anul universitar următor o ofertă educațională centrată pe student, acesta devenind un partener în procesul educațional, permanent sprijinit pentru a ajunge un specialist în domeniul pe care și l-a ales. Este prioritară trecerea de la o educație predominant informativă la o educație formativă, orientată spre crearea de competențe, crearea unei rețele de servicii pentru studenți, susținerea materială și socială a studenților, îndrumarea lor și după terminarea studiilor".

Poți deveni student doar cu nota de Bac

Un grup de patru liceene de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" afirmau că știu colegi care nu s-au arătat deloc încântați de noua modalitate de admitere.
"În ceea ce ne privește pe noi, considerăm că este mai corect să dai examen de admitere și să arăți că ești capabil, decât pe seama unor note împușcate, mai mult sau mai puțin muncite, de-a lungul anilor de liceu", a declarat una dintre ele.
Și pentru că s-au arătat interesate de specializarea jurnalism a Facultății de litere, precizăm că admiterea constă dintr-un interviu pentru testarea aptitudinilor de exprimare și creativitate și dintr-o probă scrisă la limba română.
Iată și alte exemple. La Facultatea de medicină dentară, concursul de admitere va consta dintr-un singur test grilă, care va conține 100 de întrebări din manualul clasei a XI-a. La Facultatea de medicină, modalitatea de calcul a mediei de admitere va fi 80% proba de biologie și 20% media de bacalaureat. În funcție de specialitate, testul va consta din 100 de întrebări tip grilă, respectiv 60 de întrebări la Facultatea de moașe și la Facultatea de asistenți medicali.
La Facultatea de științe economice, ca și la Facultatea de fizică, chimie, electronică și tehnologia petrolului, admiterea se realizează prin concurs pe bază de dosar, criteriul de înscriere fiind media examenului de bacalaureat. La Facultatea de farmacie, forma de examinare va fi tip grilă, cu 100 de întrebări: 50 de întrebări din manualul de Biologie de clasa a XI-a și 50 de întrebări din manualele de clasele a X-a și a XI-a de Chimie organică.
La Facultatea de drept, va fi concurs de dosare, respectiv 100% media de la Bacalaureat, criteriu de departajare fiind media notelor la disciplina limba română scris și oral de la Bac. La Facultatea de teologie, admiterea se va face în urma rezultatului de la examenul medical, un test psihologic și media de la Bacalaureat.


Precizăm că la facultățile unde nu s-a stabilit modalitatea de desfășurare a concursului de admitere, aceasta va fi publicată ulterior pe site-ul www.univ-ovidius.ro.

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Caradima Enache
6 aprilie 2012
trebuie sa fii foarte bine pregatit

Ca sa reusesti sa fii declarat admis la celebra Universitate Ovidius, trebuie sa indeplinesti, cumulativ, cel putin 2 conditii obligatorii : 1.Sa stapanesti bine limba si cultura macedoneana. Scris, citit, obiceiuri, istoria, productia de branza si anatomia oii. 2.Sa ai bani. In primul rand, pentru spaga. In al doilea rand, pentru spaga. Si daca iti mai raman niste firfirei...tot pe spaga se vor duce. Dupa admitere, urmatorii ani vor fi decisivi pentru viitorul tau. E bine ca parintii sa-ti fi facut un fond de rezerva dinainte sa te nasti tu. Daca nu, ai doua solutii simple si la indemana, le poti folosi si cumulat : credit la banca si o vizita la camatari. Atentie!!! Noul rector are in intentie publicarea tarifelor pentru fiecare nota, deci este un lucru pozitiv, care vine in ajutorarea studentilor. Asteapta afisarea la avizierul fiecarei facultati a acestei liste si programeaza-ti banii din timp. Facultatile unde se observa o crestere a interesului fatza de spaga, mai ales ca au conduceri noi si dornice de a recupera investitia de la inceputul anului, sunt cele de Drept ( spaga de 5 stele), Litere (5 stele), Medicina (4 spre 5 stele), Teologie (5 spre 6 stele), Economie (cerul unei nopti senine de vara). Dragi parinti, nu va zgarciti. Zambetul odraslei voastre care se uita la diploma UOC - nepretuit. Pentru toti ceilalti, exista Bucurestiul. Sigur, nu se compara cu Constanta. Dar am auzit ca e o universitate cat de cat mai acceptabila. Aia au rector un penibil, sanchi, filosof cu recunoastere mondiala. Epure il bate de departe si la cultura, si la prestanta, si la pragmatism. Mare noroc ca ministerul l-a validat pe domn' rector. Ce daca ministrul s-a opus si chiar a vrut sa-i interzica acestui sa mai candideze dupa ce alegerile ar fi fost anulate. Bine ca i-a venit mintea la loc acestui Baba. Multumim din inima partidului pentru aceasta razgandire. In concluzie, Universitatea Ovidius merita atentia elevilor de clasa a 12-a. Plata in natura!!!! Scuze, vroiam sa zic in valuta.

Vasile
6 aprilie 2012
Tarifele la Universitatea Ovidius

Admiterea va fi fara examen, in schimb viitorii studenti trebuie sa fie pregatiti foarte bine ...financiar! Taxa va creste probabil la 40 mil (lei vechi) pe an. Elevii foarte buni care vin din liceu sa nu se astepte prea mult la locuri fara taxa deorece finantarea de la buget a scazut cu 30%-40%. Pe langa taxa trebuie sa aveti inca 14 examene x 100 euro = 1400 euro - cel putin. La Medicina pretul platit este cel putin dublu spre triplu. Este adevarat ca nu prea se merita atatia bani intrucat nu se invata nimic iar la un doctor cu diploma la Ovidius nu se duce nimeni intrucat risti sa pleci mai bolnav decat ai venit! La Economie oricum banii se arunca pe fereastra - 75% din ore nu se tin iar la celelalte ore in marea majoritate profesorii habar nu au ce predau sau doar palavragesc modenitati cu studentii. Spagile vor creste mult pentru ca Epure trebuie sa-si recupereze investitia de peste 200000 euro pentru cumpararea postului de rector. Noii prorectori cum ar fi Stanciu Gabriela sau Anghel Florin trebuie de asemenea sa-si recupereze taxa de instalare pe care au platito lui nea Epure! La Epure nimic nu este gratis, orice serviciu pe care il face trebuie sa fie achitat pe loc! Prorectorii si noii decani au trebuit deja sa plateasca integral sau partial taxa pentru fonctie la jupan Epure! Pe unii i-a mai pasuit vreo 2-3 luni sa-i plateasca obolul fiindca domn Epure este baiat de comitet! Noii decani gen Serban de la Drept, Fulea de la Litere, Flaut de la Matematica, Spatariu de la Economie, Frunza de la Psihologie sau Caraiane de la Medicina Dentara vor creste chiar mai mult spagile pretinse pentru ca sunt noi si le este foame. Viitori si actuali studenti fiti pregatiti sa platiti mai mult la Universitatea Epure.. scuze Ovidius!

Gudi Raftu
6 aprilie 2012
nu e nevoie de bani

Hai sa nu ii demoralizam pe doritorii de a intra la Ovidius. Plata se poate face si in natura. Daca nu aveti bani, nu e nici o problema. Se vor accepta piersicile si savarinele. Sau ciocanele, insa mare atentie cu acest produs!!! ISTORIA a demonstrat ca acolo unde dai, nu crapa si vicevercea :)

gigi
6 aprilie 2012
vasluianu

va rog sa-l votati dl epure pe cristi mosnianu decan la istorie, il stiti foarte bine, e flamand(foame moldoveneasca) si doritor sa ajunga rector. va multumim!

UOC
6 aprilie 2012
UNIVERSITATEA OVIDIUS

Eu nu am inteles un lucru la comment-urile de mai sus,de ce se pune problema asa si nu va intrebati ce se intampla cu studentii care nu vin decat la examenele de semestru?pai cu ce sant mai fraieri profesorii indiferent de gradul didactic ca vin la scoala si isi tin orele cu 3-4 studenti?...in acedt caz nu procedeaza bine anumiti profesori precum Spatariu,Vancea,Epure,Fulea si multi altii ca la 5 absente nemotivate nu intra in examene,dar si asa tot ii doare la "basca" pe studenti,si sa spuna toti studentii "mersi" ca taxele de scolarizare sunt inca mici in comparatie de ex cu Bulgaria sau Ungaria,tari egale in privinta starii economice cu Romania,dar noi romanii ne-am obisnuit sa obtinem totul moka sa furam statul cat se poate si sa traim din ajutoare sociale fara sa depunem vreun efort,sa va rugati sa nu se ajunga taxele iniversitare ca in strainatate ca daca se va intampla asa la cati liceeni prosti sunt momentan dupa ce vor termina liceul vor fi capabili numai de strungarie si lacatus-mecanic.IN INCHEIERE AS VREA SA VA DAU DREPTATE CA IN UNIVERSITATEA OVIDIUS EXISTA ANUMITI PROFESORI-ORCI CARE NU AI NICI O TREABA CU INVATAMANTUL CI DOAR CU TRAFICUL DE INFLUENTA SI ACESTIA SINT BINE-CUNOSCUTII SOTI COJOC,OAMENI FARA SCRUPULE SI CARE "CALCA PE CADAVRE" PENTRU A OBTINE TOT CEEA CE VOR,DAR TREBUIE SA CONSTIENTIZEZE CA VREMEA LOR A TRECUT SI SA ISI VADA DE TREBURILE LOR FAMILIARE.

personal T.E.S.A.
6 aprilie 2012
ESCROCUL UOC-COSTEL POPESCU

Dle. Rector,diretorul de la RUF este un spagar nenorocit care santajeaza angajatii sa ii dea cota parte din salariu pe care il primesc in baza contractului de munca incheiat cu Universitatea Ovidius.Daca nu o sa luati atitudine impotriva acestui director RUF o sa se intample exact ca presedintele Camerei de Comert din Bucuresti,vom strange declaratii si sesizari de la tot personalul auxiluar din UOC si le vom face publice uar dupa aceea ve-ti avea parte de un scandal televizat si stricarea imaginii publice a universitatii,asa ca trebuie sa luati atitudine impotriva lui COSYTEL POPESCU iar intreg serviciul administrativ trebuie reorganizat deoarece 2 oameni au putere absoluta asupra destinelor UOC,iar acestia doi sunt COSTEL POPESCU si LAURENTIU SIRBU,daca nu ii veti controla o sa aveti parte de multe surprize neplacute.Dle. Rector,nu n-ii se pare normal ca,COSTEL POPESCU sa ne ceara cota parte din salariile noastre care si asa sunt cum sunt dupa taierea cu 25%,si in comparatie cu UMC salariile profesorilor sunt mici din cauza faptului ca COSTEL POPESCU in tandem cu LAURENTIU SIRBI vor sa pastreze banii in bugetul universitatii ca sa aiba buget mare pentru ca sa isi faca manevrele cu licitatiile organuzate de ei doi.ACEASTA ESRE MOSTENIREA LUI VICTOR CIUPINA SI SA AVETI MARE GRIJA DLE. RECTOR CU COSTEL POPESCU SI LAURENTIU SIRBU

Epure
6 aprilie 2012
pt proasta cu nr. 4

ofticato...v-a facut in sange vasluianul...eu pe el il voi sustine...si stii ce: are cu ce frate...hai mosnianu decan!!!

Tu ma...
6 aprilie 2012
pt.nr.5 si 7

Moldovene...imputit,te vei intorce curand la vremea cand te incaltai cu basca,un pic mai"aranjat"...fi sigur!!!

goguta
6 aprilie 2012
nr. 8

fraiere...imputita e mata...si stai mataluta sa vezi ce te asteapta pe tine...habar n-ai...esti prea prost pt secolul asta. mancator de branza...mai stati un pic...si vedem noi care pe care...cat despre fraierul de mosnianu...sa fie decan... e mai bun ca tine...si ca marieta sau cum ii spune targul...ai nitica rabdare, coane...

Răspuns la: pt.nr.5 si 7
Adăugat de : Tu ma..., 6 aprilie 2012
Moldovene...imputit,te vei intorce curand la vremea cand te incaltai cu basca,un pic mai"aranjat"...fi sigur!!!
cunoscator
6 aprilie 2012
pt stere de la nr. 4

bai barbate... nu mai scrie in numele lui mosnianu ca te afla ala si-ti rupe capatana..te pui cu toti prostii in numele lui..lasa-i dreak in pace de kokalari....

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5264 secunde