Cum sărbătorim Ziua Greciei, anul acesta

430

Articole de la același autor

Ziua națională a Greciei este sărbătorită, în fiecare an, la data de 25 martie, comemorând ziua în care Grecia și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman, în 1829. De la acel moment, această zi de sărbătoare națională este celebrată în fiecare an. 


Potrivit președintelui Comunității Elene "Elpis" din Constanța, Anton Antoniadis, este un adevăr și trebuie întotdeauna amintit faptul că revoluția greacă își are rădăcinile în România, că aceste două națiuni au multe în comun, iar legăturile scrise sau nescrise sunt dovedite de respectul reciproc și acțiunile comune întreprinse în decursul a mii de ani. 


Anul acesta, programul manifestărilor va fi următorul: pe 25 martie, la ora 12.00, va avea loc un Tedeum și slujba de pomenire la biserica greacă "Metamorphosis". De la aceeași oră, constănțenii sunt invitați la un tur de oraș, dedicat moștenirii grecești, cu plecare din fața Teatrului de Stat.


Apoi, pe 13 aprilie, de la ora 18.00, în incinta Casei de Cultură va avea loc spectacolul omagial dedicat sărbătoririi Zilei Naționale, unde invitat special va fi Ionuț Galani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde