Cum să-ți omori plictiseala în week-end la Constanța

1077
1
Cum să-ți omori plictiseala în week-end la Constanța - galceviledinchioggia-1328285635.jpg
Deși gradele din termometre nu sunt foarte ridicate, artiștii constănțeni îi așteaptă pe spectatori cu noi reprezentații în acest week-end, pe scena teatrelor.

Așadar, pentru cei care vor să uite de grijile cotidiene, preț de câteva zeci de minute, într-o atmosferă caldă și culturală, sunt poftiți în acest week-end să aleagă un spectacol de calitate.

"Gâlcevile din Chioggia" vor amuza constănțenii

Teatrul de Stat Constanța îți prezintă un spectacol de comedie scris de Carlo Goldoni și regizat de Dana Dumitrescu. Povestea captivantă a personajelor din comedia "Gâlcevile din Chioggia" stârnește hohote de râs într-un ritm debordant ce trece de la ceartă la împăcare și apoi la despărțire.

În piesa goldoniană este pre-zentat un spirit malefic care țese intrigi în jurul a 13 personaje. Iubirea, invidia, ura și neputința ies astfel la iveală pe măsură ce povestea se complică.

Pe scenă vor urca Mirela Pană, Andu Axente, Laura Iordan, Turchian Nasurla / Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței Adrian Dumitrescu, Luiza Toma, Georgiana Mazilescu, Florina Bulgaru, Andreea Țuțui, Florentin Roman, Cosmin Mihale și Remus Archip.

Vino în această sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19, la Teatrul de Stat Constanța, pentru o porție de umor garantat.

"Scaiul" la Teatrul de Stat Constanta

Constănțenii pot revedea come-dia "Scaiul" scrisă de Georges Feydeau, la Teatrul de Stat. Este vorba despre o poveste în care personajul principal, Lucette, amanta scai, interpretată de Dana Dumitrescu, reușește să se agațe de iubitul ei, piesa având un final fericit și neașteptat. Interpretarea actorilor și replicile cu dublu sens și umor vor crea o seară de week-end reușită.

Distribuția va reuni artiști con-stănțeni precum Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan, Loredana Marilena Luca, Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră și Ion Mandache.

Piesa de teatru se va juca în această duminică, 5 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța.

"Madama Butterfly", la TNOB Oleg Danovsky

Duminică, 5 februarie, începând cu ora 18, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovsky" se va juca una dintre cele mai celebre opere din lume, compusă de Giacomo Puccini.

Acțiunea operei, bazată pe nuvela lui Jogn Luther Long și prelucrată de David Belasco, se desfășoară în Japonia, la Nagaski, sfârșitul secolului XIX. Este o realizare completă a unei drame puternice ce dezvăluie caracterul și emoțiile profunde ale personajului principal.

Un ofițer american, Pinkerton, pășește pe solul Japoniei de atunci, un tărâm ce își păstra tradițiile și principiile neclintite. Atras de frumusețea, delicatețea și naivitatea unei frumoase gheișe, se căsătorește cu ea temporar, doar pentru a profita în perioada șederii sale în Japonia de beneficiile unei căsătorii. În timp ce ofițerul se gândește că se va întoarce în America și că își va găsi o altă soție acolo, Cio-Cio-San (Cio-Cio în japoneză în-seamnă fluture) este entuziasmată că și-a unit destinul cu cel al unui american, se îndră-gostește și renunță la tot pentru a fi fericită alături de el. Imediat după căsătorie, Pikerton părăsește Japonia. Tânăra gheișă îl așteaptă preț de trei ani, fără a primi niciun semn de la el, dar extrem de convinsă că acesta se va întoarce la ea, mai ales că împreună aveau un copil. Ofițerul se întoarce în Japonia, dar împreună cu noua lui soție din America, Kate. Pinkerton s-a întors pentru a lua copilul pe care Kate s-a oferit să-l crească. Distrusă, cu onoarea călcată în picioare, Cio-Cio-San decide să își pună capăt zilelor.

Opera se desfășoară în trei acte, pe parcursul a aproximativ două ore și jumătate, iar muzica va fi sub bagheta dirijorului Koichi Inoue. Pe scenă vor urca personalități precum Setsuko Iizuka, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru și mulți alții.

Distracție pentru cei mici, la Teatrul pentru Copii

Și cei mici se pot bucura de o clipă de cultură pe această vreme răcoroasă, fiind invitați, duminică, 5 februarie, de la ora 11.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța, să privească magicul spectacol "Prințul și vrăjitoarea".

Scenariul spectacolului este scris de Gabriel Apostol, muzica a fost realizată de Dan Bălan, scenografia de Mihai Constantin Ranin, iar regizorul este Gabriel Apostol. Sunteți așteptați la o porție de distracție garantată!

Comentează știrea

Constantean satul de caracatita pesedista din Constanta
4 februarie 2012
Vreau un sac de lamai ca sa scap de greata

Avem nevoie de un sac de lamai pentru a scapa de greata pe care ne-o provoaca Dana Dumitrescu,metresa porcului super umflat care dirijeaza cultura constanteana,Cristian Zgabercea.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Insomniacii" vor bântui Cafe d’Art
Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Scaiul" se ține la Teatrul de Stat
Pagina a fost generata in 0.3301 secunde