Cum au sărbătorit Ziua Pământului elevii de la Școala "Dimitrie Cantemir"

474
Cum au sărbătorit Ziua Pământului elevii de la Școala
Elevii Școlii Gimnaziale nr. 38 "Dimitrie Cantemir" Constanța au sărbătorit Ziua Pământului prin numeroase activități din care au învățat că, pentru a ne bucura mereu de frumusețea Pământului, trebuie să avem grijă ca "Planeta albastră" să nu devină cenușie, murdară și tristă. 

Elevii claselor pregătitoare, coordonați de prof. Oana Florescu și Elena Kocsis, au plantat flori în grădina școlii, au cântat cântece prin care îi îndemnau pe "cei mari" să aibă grijă de Pământ, au modelat din plastilină globul pământesc într-o activitate denumită simbolic "Geologul amator", apoi au învățat ce înseamnă reciclare dintr-o poezie compusă de colegii clasei I care, îndrumați de prof. Simona-Elena Holubeanu, au realizat pliante prin intermediul cărora au tras un semnal de alarmă asupra poluării mediului și a risipei resurselor naturale. 

Colegii mai mari, coordonați de prof. Marcela Tudor, Rodica Nicon și Claudia Cârstocea, au realizat desene, colaje și afișe cu titlul "SOS Pământul!", au citit compuneri și poezii dedicate Zilei Pământului și au urmărit prezentări. 

Îndrumați de prof. Zoe Cucliciu și Violeta Marin, elevii clasei a V-a A au realizat creații literare și desene pe calculator cu tema "Planeta mea albastră". 

Reamintim că Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir", reprezentată de director prof. dr. Iris Sarchizian și prof. dr. Violeta Marin, este inițiatoarea și organizatoarea proiectului educativ "Pământul-sunet și imagini", aflat la a treia ediție, la care participă elevii școlilor partenere din județ, având scopul de a conștientiza efectele negative ale poluării mediului înconjurător asupra esteticii mediului urban și rural.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3977 secunde