Universitatea "Andrei Șaguna"

Cum au reușit studenții să ia note mari la licență

358
În contextul în care furtul intelec-tual este una dintre cele mai grave și des întâlnite practici în sistemul educațional românesc, Universitatea "Andrei Șaguna" a luat măsuri de rezolvare a acestui păgubos fenomen prin implementarea unui extrem de eficient program de identificare a plagiatului.


Studenții și masteranzii care au susținut în vară examenul de licență și de disertație au perceput programul antiplagiat ca un mijloc care acțio-nează în beneficiul lor și nu ca pe unul punitiv, deoarece au fost feriți de situații în care lucrările le-ar fi fost respinse și au putut reface din timp acele fragmente pe care programul le-a evaluat ca fiind copiate. Beneficiile au fost vizibile prin notele bune și foarte bune obținute în urma susținerii examenelor de licență și de masterat.

Programul antiplagiat "Strikeplagia-rism" este derulat pe o platformă am-plasată în Polonia și permite compararea textelor elaborate de studenți cu materiale disponibile pe Internet, în bazele de date internaționale ce conțin lucrări științifice și în bazele de date ale universităților din țară și din străinătate.

Universitatea "Andrei Șaguna" este una dintre puținele universități din România care aplică acest program de identificare a plagiatului, măsură preventivă care îi responsabilizează pe studenți, le garantează o promo-vabilitate mult mai mare la examenul de licență și obținerea unor rezultate bune și contribuie la îmbunătățirea actului de educație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2144 secunde