Cum arată localitatea Sololo din Kenya, în ochii fotografului Daniel Bălteanu

272
Cum arată localitatea Sololo din Kenya, în ochii fotografului Daniel Bălteanu - expozitieitineranta2-1509119296.jpg

Articole recomandate

Expoziția de fotografie itinerantă "Destinație Sololo Kenya" cuprinde 66 de fotografii realizate de Daniel Bălteanu și vor fi expuse în perioada următoare și la Biserica romano-catolică "Sfântul Pius din Pietrelcina" din Constanța. Acestea aduc, în atenția publicului, localitatea Sololo din nord-estul Kenyei, în care viața localnicilor se împletește cu activitatea a doi preoți români, misionari catolici.

Expoziția va fi prezentată duminică, 29 octombrie, începând cu ora 11.00, de pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice București și de pr. Ionel Pojum, parohul bisericii constănțene "Sfântul Pius din Pietrelcina". Pentru cei interesați, expoziția poate fi admirată până la data de 4 noiembrie.

Despre autorul fotografiilor realizate, Daniel Bălteanu, el este un fotograf profesionist român stabilit în Irlanda de mai mulți ani. Deținător al mai multor premii internaționale pentru fotografie, a expus în patru expoziții personale în Irlanda și România. Fotografiile sale din expoziția "Destinație Sololo Kenya" sunt realizate în primăvara acestui an, în timpul unei călătorii în Africa.

"Fără acești misionari, un număr extrem de mare de copii și tineri ar rămâne fără să știe să scrie și să citească. Prin credința predicată, misionarii le deschid acestor copii, tineri și oameni în vârstă calea spre Dumnezeu, iar prin școală le deschid calea spre lumea largă a timpurilor noastre. Prin credință și prin școlile deschise cu multe sacrificii, misionarii schimbă destinele multora", a declarat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, care la începutul lunii iunie 2017 a vizitat Misiunea catolică din Sololo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Copiii din Medgidia expun fotografie
Pagina a fost generata in 0.4607 secunde