Cultura "cârpită". Vin banii pentru reparațiile acoperișurilor

263
1
Cultura

Articole de la același autor

În sfârșit, instituțiile de cultură din municipiul Constanța vor primi bani pentru a-și repara acoperișurile. La Muzeul de Istorie și Arheologie nu va mai ploua în capul vizitatorilor, iar la Teatrul de Stat vor fi refăcute tavanele.

În cadrul ședinței de Consiliu Județean de ieri, aleșii au votat toate proiectele de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul în curs pentru Biblioteca Județeană "I.N. Roman", Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (MINAC), Teatrul pentru Copii și Tineret, Centrul Cultural Județean "Teodor Burada" și Teatrul de Stat Constanța.

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, a declarat că acestor instituții le vor fi alocate sume cuprinse între 100.000 și 400.000 lei, în funcție de necesități.

"Am fost informați că a început să plouă în instituțiile de cultură! În aceste condiții, ne-am gândit să începem cu acoperișurile acestor clădiri", a spus Dragomir.

Amintim că în instituțiile de cultură constănțene și muzee plouă de ceva vreme, clădirile sunt fisurate, podelele crăpate. Șefii acestor instituții în nenumărate rânduri au atras atenția autorităților despre situația gravă în care se află clădirile.

Două calculatoare cu 12.000 lei

Tot la ședința de ieri, aleșii locali din partea liberalilor s-au arătat nemulțumiți că pe lista de investiții a MINAC era menționată achiziționarea a două calculatoare cu suma de 12.000, în timp ce Teatrul de copii "Căluțul de Mare" avea prevăzută suma de 5.000 lei, tot pentru două calculatoare.

Gabriel Custurea, șeful MINAC, s-a arătat revoltat că liberalii au luat atitudine pentru o investiție care va fi suportată tot de muzeu. "E o aiureală! Din banii muzeului vom achiziționa aceste calculatoare. De ce n-au sărit aleșii județeni când s-au tăiat fondurile pentru cultură?", a declarat directorul.

La rândul său, Cristinel Dragomir, vicepreședintele CJC, a spus că aceste instituții fac astfel de achiziții dacă realizează venituri: "Ei dau socoteală departamentelor lor de achiziții!". 

Comentează știrea

responsabil
23 aprilie 2015
distrugerea culturii

Acest consiliu a facut tot ce a putut sa distruga incet dar sigur , cultura constanteana. Arheologia e la pamant, teatrele lirice nu mai exista decat pe avarie, comasate: salariile artistilor sunt de fapt ajutoare de somaj, marele balet Danovschi este o legenda, filarmonica a fost odata...:siturile arheologice sunt gropi de gunoaie, fara paznici, disponibilizati si tot asa inainte. Banii s-au dus in campanii electorale si interese personale, in sport si acela pe teme alese. Vai de noi, nu avem o sala de spectacole, ce rusine, ce rusine!! Singurul oras din Ro, residenta de judet, fara o sala profesionista de spectacole. Asta e CTA zilelor noastre si astia sunt marii ei conducatori.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Trei surori",  la Teatrul de Stat
Miercuri, 08 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Scaiul" revine la Teatrul de Stat
Pagina a fost generata in 0.3297 secunde