Cu medii de admitere de 4 și 5, candidații nerepartizați sunt așteptați la școala profesională

3786
Cu medii de admitere de 4 și 5, candidații nerepartizați sunt așteptați la școala profesională - fondnerepartizati-1627322098.jpg
Cu excepția a șase elevi din cei 261 de absolvenți de clasa a VIII-a rămași nerepartizați în urma rezultatelor de sâmbătă, 24 iulie, de la admiterea 2021, restul se pot îndrepta cu încredere către școala profesională. Când spunem aceasta ne referim la faptul că cei mai mulți dintre cei 255 de nerepartizați au medii de admitere de 4 și 5, în ciuda mediilor de absolvire a gimnaziului fabulos de mari, subiect despre care am mai scris în articolul din 7 iulie, „Premianți în catalog, codași la examen. «Mai bine admitere ca pe vremuri!»”.

În fapt, așa cum afirma un profesor cu ștate vechi la catedră, dacă acești 255 de elevi ar fi fost consiliați de un adevărat diriginte, ei nu ar mai fi trebuit să-și bată capul cu probele scrise de la Evaluarea Națională 2021, unde au înregistrat note jenante, ci ar fi trebuit să se înscrie direct la școala profesională.

La fel cum nici cei șase elevi cu medii de admitere peste 7 nu ar fi meritat să treacă acum prin emoții atât de mari. Pentru că nu credem ca vreunul dintre acești candidați să aleagă să meargă pe cele 11 locuri rămase libere de la specializarea Agricultură a Liceului Teoretic Băneasa (șase locuri), respectiv la specializarea Mecanică a Liceului „Regele Carol I” din Ostrov (cinci locuri). Iată unitățile de la care provin: Școala gimnazială Ostrov (7,37), Școala gimnazială Spectrum (7,85), Școala gimnazială Neatârnarea (7,57), Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru” (7,05), Școala gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” (7,08) și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” (7,49).

După cum ne-a informat prof. Daniela Frangopol, inspector școlar pentru învățământ profesional în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la această oră în județul Constanța sunt disponibile circa 740 de locuri, dintr-un total de 1.608 locuri.

La finele acestei săptămâni, pe 30 iulie, va debuta înscrierea candidaţilor care nu au participat la etapa I de admitere sau care au participat, dar nu au fost repartizaţi/admişi sau au fost admişi, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu sau învăţământul profesional, la unităţile de învăţământ care au ofertă educaţională pentru învăţământul profesional, pe baza fişei de înscriere în învăţământul profesional şi dual de stat. Unităţile de învăţământ care au ofertă educaţională pentru învăţământul profesional oferă informaţiile şi îndrumările necesare pentru completarea de către candidaţi a opţiunilor pentru calificările profesionale din oferta şcolii.

Pe 3 august, se va afișa la sediul unităţilor de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional, lista candidaţilor înscrişi în învăţământul profesional. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2774 secunde