Cu două excepții, grădinițele cu program prelungit din Constanța vor fi deschise și în luna iulie

2581
Vineri, 25 iunie, se încheie anul școlar 2020-2021 și pentru preșcolari și elevii din anii non-terminali, așa încât vacanța de vară își intră în drepturi. Dar nu și pentru părinții care nu își pot lua concedii și se văd în imposibilitatea de a-și supraveghea copiii.

De aceea, în județul Constanța, consiliile de administrație ale majorității grădinițelor cu program prelungit au stabilit să funcționeze și pe parcursul lunii iulie. Conform informațiilor oferite de prof. Irinela Nicolae, inspector școlar pentru învățământ preșcolar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, au fost înregistrate circa 1.400 de cereri din partea părinților care vor își vor aduce micuții la grădinițe și pe perioada vacanței de vară.

„Spre deosebire de anul trecut, de data aceasta ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nu mai permite migrarea preșcolarilor între unitățile de învățământ. Așa încât fiecare copil se va prezenta la unitatea la care a frecventat anul școlar 2020-2021. Fiecare grădiniță și-a stabilit, prin consiliul de administrație, propria procedură, încă de acum o lună, pentru a putea fi respectate toate normele de siguranță și igienico-sanitare impuse de pandemia de Covid-19”, a mai precizat prof. Nicolae.

Vă reamintim că Ordinul Comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul nr. 3558/29.03.2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Educației și Cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului școlar 2020 – 2021 prevăd că grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței, cu respectarea următoarelor condiții:


• asigurarea unui număr de maximum 15 copii într-o grupă;

• păstrarea componenței inițiale a grupelor de copii, fără a amesteca colectivele de preșcolari;

• aplicarea strictă a regulilor de protecție individuală împotriva virusului SARS-CoV-2, conform precizărilor legislative în vigoare.

Prof. Irinela Nicolae a mai precizat că vor exista și două excepții vara aceasta, respectiv două grădinițe cu program prelungit care nu vor putea primi preșcolarii în vacanță, din cauza amplelor lucrări de reabilitare. Este vorba despre Grădinița „Ion Creangă” din Medgidia și Grădinița „Amicii” din cartierul Tomis Nord.

„Lucrările care se execută la aceste două unități sunt foarte ample, plecând de la schimbarea țevilor și a circuitelor electrice, dar sperăm că în luna septembrie să reușim să le oferim micuților șansa de a se întoarce înapoi în băncuțele lor”, a spus același inspector școlar.

În luna august, toate grădinițele vor intra în procesul de igienizare-zugrăvire, pentru a pregăti viitorul an școlar. Dar, evident, și cadrele didactice sau nedidactice au dreptul la concedii, pentru a putea s-o ia de la capăt, cu forțe proaspete, din luna septembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3665 secunde