Cu ce probleme se confruntă școlile din județul Constanța

327
Cu ce probleme se confruntă școlile din județul Constanța - img09221427972546-1428047767.jpg

Articole de la același autor

Ieri, la Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" din Medgidia, într-o clasă modern dotată prin Proiectul european CORAL, au avut loc nu numai audiențe cu părinți și profesori de la Școala nr. 1 "Constantin Brâncuși" din localitate, dar și o premieră pentru învățământul constănțean. Inspectorul general Răducu Popescu s-a aflat în direct, prin videoconferință, cu directorul Liceului Teoretic Cobadin, prof. Olguța Pap, cu consilierul local Liviu Căpuș, dar și cu doi președinți de asociații de părinți.


Cel care a avut cele mai multe solicitări a fost, culmea, chiar consilierul local, care a solicitat încă un microbuz școlar, întrucât cel existent face câte 17-18 drumuri pentru cei 300 de elevi și "înghite" 100 milioane lei lunar pentru reparații. I s-a promis că primul "Opel" care iese pe poarta fabricii va fi al elevilor din Cobadin. Același consilier a mai solicitat urgentarea primirii fondurilor pentru construirea unei noi școli în localitatea Viișoara, întrucât actuala școală datează din perioada interbelică și a devenit improprie învățământului. Liviu Căpuș a mai cerut și un buget mai mare pentru Primăria Cobadin "dacă aveți puterea să ne sprijiniți!", a mai spus consilierul către inspectorul general.


Gheorghe Mureșan, președintele asociației de părinți din liceu, a solicitat sală de sport, moment în care prof. dr. Popescu a declarat: "Din păcate, am venit inspector general în cea mai proastă perioadă a învățământului românesc din ultimii 60 de ani!", adăugând că, având specialitatea Sport, și-ar fi dorit să realizeze cât mai multe săli de sport.


Președinta asociației de la grădinița cu opt grupe și 160 de copii a ridicat problema absenței personalului nedidactic, motiv pentru care s-a ajuns ca părinții să facă pe rând de serviciu ca… îngrijitori. Problemele s-au notat, dar rămâne de văzut cu ce rezultate se vor lăsa doleanțele celor din Cobadin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3427 secunde