Cruce în memoria dascălilor decedați, la Școala nr. 39

8554
4
Cruce  în memoria dascălilor decedați,  la Școala nr. 39 - scoala39-1474206439.jpg

Articole de la același autor

Deschiderea anului școlar 2016-2017 a fost marcată la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" într-un mod aparte, nu numai prin prezența cadrelor didactice îmbrăcate în costume populare, dar și prin sfințirea de către IPS Teodosie a unui monument în cinstea dascălilor din această instituție care au decedat.

Și pentru că ni s-a semnalat apariția în curtea unei unități școlare a unei cruci, i-am solicitat un punct de vedere profesoarei Nicoleta Bercaru, director al acestei școli.

"Sunt 35 de ani de când această școală a oferit generații de copii deosebit de bine pregătiți și datorită celor aproape 20 de cadre didactice rămase acum în memoria noastră afectivă. Mulți dintre ei au fost mentori pentru actualele generații de profesori, cum este domnul Adrian Osman sau doamna Fotini Roșca. Un gest impresionant a fost cel al prof. Mihaela Bucureșteanu, de biologie, care, deși era diagnosticată cu cancer la cap, a dorit cu tot dinadinsul să susțină gradul didactic I, după care a fost luată cu salvarea și nu s-a mai întors niciodată la catedră. Urmează să adăugăm o placă din marmură în formă de carte deschisă, pe care o voi suporta personal. Cât despre autorizații, pot pune la dispoziția oricui este interesat întreaga documentație", a explicat prof. Bercaru.

Întrebat cu ce fonduri s-a realizat acest monument, același interlocutor a declarat: "Noi, profesorii, am pus bănuț pe bănuț, fără implicarea niciunuia dintre părinți, care nu au știut de inițiativa noastră!". 

Comentează știrea

Ilie Mihalteanu
19 septembrie 2016
Si ateii se crucesc

Daca printre cei decedati sint si dascali necrestini sau atei? D-aia am spus eu in Istoria maleficei dinastii de Hohenzollern din Romania ca prostia de calitate se regaseste in totalitate printre intelectuali.

Topor
19 septembrie 2016
Laura

Pentru ce ajuta o cruce si o carte de marmura pe elevi ? De ce nu se investeste in materiale didactice si in perfectionarea cadrului didactic? Vine doamna directoare sa se inchine in fata la cruce zilnic sa treaca elevii la evaluare la romana sau cum? Sunt doar chestii politice ale PSD-ului cu BOR !!!

un trecator
20 septembrie 2016
indignat

Mi se pare ca e o exagerare.De acum incolo voi ocoli acea strada .E sinistru ca vezi in fata unei scoli o asemenea ,,capodopera",mai ales ca e cam inghesuita intr-un spatiu ingust...(in ton cu versurile unei controversate melodii...) Pentru cei ce nu mai SUNT, exista alte modalitati de CINSTE si POMENIRE...

acelasi trecator
20 septembrie 2016
acelasi indignat

Rectificare: ...CINSTIRE & POMENIRE...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4166 secunde