Creștinii ortodocși sărbătoresc, miercuri, Buna Vestire

230
Creștinii ortodocși sărbătoresc, miercuri, Buna Vestire - bunavestiresursastiridb-1584896480.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 25 martie, creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire, care ne anunță, în fiecare an, că se apropie momentul anunțării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gavriil că va concepe și va deveni mama lui Iisus din Nazaret.

Evanghelia spune că Buna Vestire făcută Mariei inaugurează "plinirea timpului", adică împlinirea făgăduințelor și pregătirilor venirii lui Hristos. Astfel, Maria este chemată să-l zămislească pe Fiul lui Dumnezeu și, în acest fel, încuviințând, a devenit Născătoare de Dumnezeu.

Uimindu-se de cele petrecute cu Maria, Sfântul Augustin își imaginează că se adresează îngerului, întrebând: "Spune-mi, îngere, de ce s-a petrecut aceasta cu Maria?". Îngerul îi arată că răspunsul este cuprins chiar în cuvintele salutului: "Bucură-te, cea plină de har!".

Așadar, Maria a primit, cu mare bucurie, "valul de iubire" a lui Dumnezeu, care s-a revărsat în ea. Ca urmare, ea devine o ucenică desăvârșită a Fiului ei, care, în ascultare față de Tatăl, își împlinește libertatea și tocmai astfel își exercită libertatea, ascultând.

Data acestei sărbători a variat la început: unii o prăznuiau pe 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, iar alții pe 18 decembrie. În Răsărit, data de 25 martie a fost acceptată după stabilirea datei de 25 decembrie ca serbare a Nașterii Domnului (aproximativ secolul al V-lea). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4917 secunde