Creştinii ortodocşi sărbătoresc, astăzi, Înălţarea Sfintei Cruci

211
Creştinii ortodocşi sărbătoresc, astăzi, Înălţarea Sfintei Cruci - ortodocsiisursacomuniuneortodoxa-1600011603.jpg

Articole de la același autor

Pentru creştinii ortodocşi, astăzi, 14 septembrie, este sărbătoare mare. Biserica Ortodoxă cinsteşte Înălţarea Sfintei Cruci. Cu acest prilej, de la ora 9.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dervent, cu prilejul unuia dintre hramuri. Apoi, de la ora 12.00, va conduce o procesiune spre Izvorul Tămăduitor din apropiere, unde va avea loc slujba de sfinţire mică a apei.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că această sărbătoare ne aminteşte de două momente importante din istoria Sfintei Cruci, pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos.

„Primul moment a fost înălţarea solemnă a Sfintei Cruci înaintea credincioşilor din Ierusalim, în data de 14 septembrie 335, de către patriarhul Macarie. Evenimentul a fost prilejuit de rezultatele campaniei arheologice de găsire a lemnului Sfintei Cruci, campanie coordonată de către mama Sfântului împărat Constantin cel Mare, împărăteasa Elena.

Al doilea moment este tot o înălţare solemnă a lemnului Sfintei Cruci înaintea credincioşilor din Ierusalim, în ziua de 14 septembrie 630, de către patriarhul Zaharia al Ierusalimului. Evenimentul a marcat recuperarea Sfintei Cruci de la perşi, în anul 629, de către împăratul bizantin Heraclius, după ce perşii o luaseră ca pradă de război la cucerirea Ierusalimului din anul 615”, au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.325 secunde