Crește numărul elevilor confirmați cu noul coronavirus. Opt sunt din județul Constanța

1145
Crește numărul elevilor confirmați cu noul coronavirus. Opt sunt din județul Constanța - 1-1613049027.jpg
Crește numărul elevilor care au fost confirmați ca având coronavirus. Este vorba despre copii de la școli din București, Gorj și Constanța. Medicii spun că, având în vedere perioada de incubație a bolii, infectarea s-a produs în vacanță, nu în cele trei zile de școală, potrivit Digi24.


În București sunt infectați șase elevi și un cadru didactic de la școli din sectoarele 2, 4 și 6. Se înmulțesc infectările și în școlile din țară. Sunt 58 de cazuri în teritoriu: 19 elevi și 39 de angajați sunt confirmați cu noul coronavirus. Cinci dintre elevi învață la cinci unități din județul Gorj. 


Totodată, în județul Constanța sunt opt elevi care au luat virusul. De asemenea, șase angajați din unitățile de învățământ au ieșit pozitiv la testele Covid. DSP Constanța a transmis că toate aceste persoane s-au testat în afara unităților de învățământ.


Medicul Valeria Herdea a explicat la Digi24 că această situație nu are legătură cu deschiderea școlilor, ci cu perioada de vacanță și că este esențial să se vadă cu cine au intrat în contact elevii respectivi.Formele de boală nu sunt severe, dar trebuie respectate regulile – distanțarea, masca, igiena. De asemenea, părinții să urmărească dacă copiii au temperatură, cum respiră, care este starea generala, dacă tușesc sau dacă îi dor mușchii, a spus medicul. Potrivit Valeriei Herdea, în astfel de situații, părinții trebuie să țină copiii la domiciliu, să nu îi ducă la școală sau la grădiniță, să contacteze medicul și să nu le dea celor mici antibiotice în lipsa unui consult. Medicul va stabili dacă este o infecție e tip Covid, gripă, viroză sau alte infecții.


"Nu sunt motive de panică, dar trebuie să fim onești dacă avem astfel de probleme. Copiii s-au îmbolnăvit în vacanță. E discutabil să facem testarea aleatorie, de aceea e necesară onestitatea dacă un copil are semne de boală. Totodată, administrația locală trebuie să aibă grijă de școli - curățenie, igienă, măști", a spus Valeria Herdea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.305 secunde