Credincioșii se pregătesc de postul Adormirii Maicii Domnului

225
Credincioșii se pregătesc de postul Adormirii Maicii Domnului - credinciosiisursacapital-1596125180.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 31 iulie, credincioșii intră în prima zi a postului Adormirii Maicii Domnului. Cu acest prilej, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" din Gheorghițeni, Dorna-Arini, iar de la ora 21.00, va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de Sfânta Liturghie la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Medgidia.

Reprezentanții Arhiepiscopiei au declarat că Postul Adormirii Maicii Domnului are o durată de două săptămâni și se încheie de praznicul Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august.

"Postul ne aduce aminte de virtuțile alese ale Preasfintei Fecioare, precum și de postul ținut de către Maica Domnului, prin care s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice. Ca vechime, este de dată mai recentă față de celelalte posturi de peste an. Originea lui se situează undeva în secolul V, odată cu dezvoltarea cultului Maicii Domnului. Uniformizarea rânduielilor bisericești cu privire la acest post s-a petrecut în anul 1166, la un sinod local din Constantinopol", au precizat aceștia. De precizat că toate canoanele Bisericii prescriu dezlegare la pește în data de 6 august, la praznicul Schimbării la Față a Domnului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Iulie 2020
Stire din Social : Hram la mănăstirea Capidava
Pagina a fost generata in 0.47 secunde