Corina Dumitrescu, în incompatibilitate?

395
Corina Dumitrescu,  în incompatibilitate? - corinacorina1310x492-1335967195.jpg
Propunerea făcută de premierul Victor Ponta pentru fotoliul de ministru al Educației a iscat, ieri, numeroase controverse, Corina Dumi-trescu fiind în proces cu ministerul pe care ar urma să-l conducă.

În calitatea sa de preșe-dinte al Asociației Universităților Private, a dat în judecată ministerul pentru clasificarea universităților, proces care nu s-a încheiat.

Ministerul Educației a câștigat în primă instanță procesul cu Asociația Universităților Particulare din România, care a atacat rezultatele clasificării universităților. Curtea de Apel București a respins astfel cererea Asociației Universităților Particulare din România de anulare a ordinului de ministru privind clasifi-carea universităților. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Corina Dumitrescu este rector al Universității Creștine "Dimitrie Cantemir" și soția deputatului PSD Cristian Dumitrescu. Este și membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile, motiv pentru care a și fost cercetată pentru stare de incompatibilitate anul trecut. Se poate spune că va conduce în stilul Ecaterina Andronescu, fiind prietene și colege.

Absolventă a Liceului de Chimie din Oradea, Corina Dumitrescu a făcut studiile superioare la Universitatea din București, Facultatea de Drept și la Universitatea Babeș Bolyai. De asemenea, a făcut cursuri de Drept Comparat, la Universitatea din Leuven, Belgia și Cursuri de Drept Internațional la Universitatea Standford, din California.

O avere impresionantă

Conform declarației de avere, Corina Dumitrescu deține, împreună cu soțul, următoarele: un apartament în București de 81,30 mp și încă unul de 151,30 mp. Încă un apartament în Timișoara și alte două apar-tamente, o casă de vacanță la Sinaia, de 260 mp, două terenuri extravilane în Brătulești, fiecare de 2.000 mp, două terenuri extravilane în Gruiu, de 1.500 mp, respectiv 1.000 mp, un teren intravilan în Sinaia, de 600 mp, trei mașini (Jeep Grand-Cherokee, BMW și un Logan) picturi în ulei pe pânză, în valoare de 45.000 de euro, bijuterii, în valoare de 12.000 de euro. Conform aceleiași declarații de avere, completată în 2011, Corina Dumitrescu a contractat, în 2008, un credit ipotecar în valoare de 260.000 de euro, scadent în 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Mi-ați luat copilul cu japca!"
Pagina a fost generata in 0.3462 secunde