X
X
Mai multe ştiri online:

Corala "Armonia" le va prezenta o adevărată frescă muzicală constănțenilor

Ştire online publicată Vineri, 12 Aprilie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, Corala bărbătească ortodoxă "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului se prezintă în fața publicului cu un superb concert prepascal. Luna aceasta, concertul se intitulează "În vremea aceea…" și se constituie într-o adevărată frescă muzicală sacră pentru soliști, cor și orchestră, compusă de către preotul Ion Popescu Runcu. Practic, aceasta este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat) și se finalizează cu Învierea Mântuitorului. 


Astfel, sub bagheta dirijorală a arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru și a arhid. asist. univ. drd. Bogdan Alexiuc, Corala "Armonia" va evolua luni, 15 aprilie, începând cu ora 18.00, la Sala "Rapsodia" din București, marți, 16 aprilie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, iar miercuri, 17 aprilie, ora 18.00, la Casa de Cultură "Lucian Grigorescu" din Medgidia. 


La Constanța, corala va fi acompaniată de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" și de soliștii Alexandru Chiriac (Iisus), Gabriela Dobre (Fecioara Maria), arhid. Vartolomeu Trofin (Pilat), arhid. Adrian Cojocaru (Tâlharul cel bun), arhid. Lucian Damian (Tâlharul cel rău), Mădălin Băldău (Recitatorul), arhid. Mihai Urzicană, arhid. Corneliu Chivu și arhid. Doru Emanuel Pantazi (3 Martori mincinoși) și arhid. Ionuț Cristinel Boancheș (Un Apostol). 


Proiectul muzical este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu orchestra TNOB, iar intrarea este liberă. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Articole pe aceeaşi temă

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4251 secunde