Copiii primesc o lecție de viață de la "Rățușca cea urâtă"

1004

Articole de la același autor

Duminică, 10 septembrie, la ora 10.00, se deschide o nouă stagiune la Teatrul de copii "Căluțul de mare", Constanța. Stagiunea debutează cu piesa de teatru "Rățușca cea urâtă", adaptare după H.C. Andersen, regia, scenografia și scenariul îi aparțin lui Valentin Dobrescu, iar muzica, lui Radu Macovei Moraru. 


Într-un decor domestic, plin de candoare, o ogradă cu rățuște, găini, găște, gâscani, curcani, copiii descoperă una din cele mai frumoase povești ale lui Hans Christian Andersen și îl vor însoți pe micul boboc de lebădă, clocit de o rață, în drumul său către adevărata sa identitate. Micul bobocel este complet atipic față de ceilalți boboci de rață, toți râd de el și "rățușca diferită" este alungată. Alături de aceste personaje, copiii le vor întâlni pe Rața-mamă și pe Țața, vor dansa în ritmul unei muzici vesele și antrenante, îl vor descoperi pe motanul "cosmopolit" Timotei, pe dulăii fioroși, vor învăța generozitatea de la pescarul cel milos, pentru ca, în final, să învețe, alături de micuțul boboc de lebădă, o pildă extrem de folositoare: uneori aparențele pot înșela.


"N-am crezut niciodată că sub urâciunea ce eram înainte, se ascundea o lebădă!"


Piesa de teatru se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani, dar se prevestește că bunicii și părinții se vor simți la fel de bine ca cei mici. Durata spectacolului este de 50 minute.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1382 secunde