Copiii ne învață cum putem avea un oraș vesel

252
Copiii ne învață cum putem avea un oraș vesel - copiii2-1562106077.jpg

Articole de la același autor

Proiectul educativ "Constanța veselă - desene pe asfalt", inițiat de Asociațiile "Youth Vision" și Creative+", cu sprijinul Primăriei Constanța se extinde. Zilele trecute, șotronul, harta României, omizi cu cifre, toate au fost pictate în culori, pe aleile parcului din Poarta 6.. Zeci de copii de toate vârstele, dar și părinți și bunici s-au alăturat voluntarilor imediat cum au văzut cutiile de vopsea și figurinele care prindeau viață pe asfalt, grație talentului a doua eleve de la Colegiul de Arte "Regina Maria" din Constanța, care au realizat schițele desenelor. 


După aceea, s-au format grupuri de lucru și toți copiii au fost dornici să picteze, să-și lase imaginația și creativitatea libere, lucru care s-a văzut pe chipurile lor fericite și entuziaste. 


La acțiune a fost prezent și viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu care, alături de copii și părinți a vopsit și readus la viață un tobogan din ciment, locul de joacă preferat de cei mai mulți micuți care locuiesc în zonă. 
Potrivit Danielei Enescu, președintele "Youth Vision", acesta era vandalizat de persoanele rău intenționate, care și-au lăsat amprenta prin semne și mesaje graffiti. Acum, pe tobogan se poate citi doar mesajul "I love my CT", în semn de iubire pentru Constanța. 


În același timp, cei mai mici dintre copii au desenat cu cretă pe asfalt și s-au costumat în personaje haioase, apoi au făcut poze, spre deliciul părinților. 


Precizăm că proiectul menționat a luat naștere din dorința de a stimula mișcarea, de a-i motiva pe copii să se joace în aer liber, dar și de a da o alternativă la timpul petrecut în fața calculatorului sau a telefonului. 
"Azi am colorat Constanța cu desene și zâmbete. Împreună cu copii, voluntari, părinți și reprezentanți ai primăriei municipiului Constanța am adus un zâmbet pe buzele celor mici și asta este cea mai mare bucurie pe care noi voluntarii o putem avea. Nu ne oprim aici, vom continua și în alte parcuri din Constanța, pentru că doar împreună putem realiza lucruri frumoase", a adăugat reprezentantul Asociației "Youth Vision".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5427 secunde