Copiii cu autism vor să transmită mesaje prin "fotografiile vii"

159
Copiii cu autism vor să transmită mesaje prin

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române a găzduit, în week-end-ul care tocmai ce s-a încheiat, cea de-a treia ediție a expoziției de fotografie "Constanța prin ochii autismului". Aici, un grup de aproximativ zece copii diagnosticați cu autism, însoțiți de părinți și profesori de la centrele școlare pentru educație incluzivă din Constanța, au vizitat instituția de cultură. 


Scopul vizitei a fost acela de a realiza fotografii pentru expoziția amintită, care va putea fi admirată pe 29 martie, la Palatul Copiilor, și pe 31 martie, în Club "Doors".


Potrivit organizatorilor, metoda utilizată în cadrul acestui proiect este exprimarea prin fotografie - photovoice, aceasta fiind noutatea din această ediție, a cărei esență sunt fotografiile. Poveștile realizate sunt văzute ca un sistem interdependent, între copil și societate, datorită faptului că în fiecare copil există o dorință puternică de comunicare. PhotoVoice este o metodă care transmite un mesaj puternic prin prezentarea de "fotografii vii". Cu ajutorul acestei metode se va putea realiza câte o poveste pentru fiecare expoziție, datorită faptului că "photo" înseamnă "fotografie", iar "voice" înseamnă voce, adică să "vorbești" prin imagini.


Anul acesta, expoziția se va desfășura în parteneriat cu Campania "Music for Autism" și astfel se va putea vedea cât de frumoasă este lumea văzută prin ochii copiilor diagnosticați cu autism.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1415 secunde