Contestații la Bacalaureat. Sute de elevi, nemulțumiți de notele de la limba română

231
Contestații la Bacalaureat. Sute de elevi, nemulțumiți de notele de la limba română - contestatiilabacalaureat-1562720682.jpg

Articole de la același autor

Candidații nemulțumiți de notele pe care le-au obținut la Bacalaureat au avut, luni, la dispoziție, patru ore pentru a face contestație. 


Potrivit centralizării realizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în total, au fost depuse 1.649 de contestații. Cele mai multe sunt la limba și literatura română - 687. Urmează matematica, la care au fost contestate 366 de note, biologie, cu 231 de contestații, și istoria, cu 104 contestații. 


Conform calendarului Bacalaureatului 2019,  între 9 și 12 iulie, vor fi recorectate toate lucrările ale căror note au fost contestate. Rezultatele finale ale examenului vor fi făcute publice pe 13 iulie. 


Cea de-a doua sesiune de Bacalaureat debutează chiar din 15 iulie, când încep înscrierile candidaților. Apoi, pe 26 iulie, vor fi primite înscrierile celor care au promovat examenele de corigențe. 


Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc pe 21 august, urmată, pe 22 august, de proba scrisă la limba și literatura modernă, iar pe 23 august, de proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului, este programată pe 26 august. Apoi, din 27 august, vor fi susținute probele de competențe lingvistice și digitale. Primele rezultate vor fi afișate pe 3 septembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2584 secunde