Constănţenii sunt aşteptaţi la spectacole. Ce piese puteţi viziona

208
Constănţenii sunt aşteptaţi la spectacole. Ce piese puteţi viziona - cespectacole1-1601649737.jpg

Articole de la același autor

În acest weekend, toate instituţiile de cultură din municipiul Constanţa sunt deschise şi vă îmbie, fiecare în parte, la spectacole de cea mai bună calitate şi pentru toate gusturile.



În sfârşit, Teatrul de Stat Constanţa reia spectacolele stagiunii 2020 - 2021. Din păcate, pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, numărul maxim de spectatori la un spectacol este de numai 70. Astfel, sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19.00, spectatorii pot asista la piesa „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, a cărui premieră a deschis stagiunea trecută. Trei surori, Teresa, Mary şi Catherine, se întâlnesc, după mulţi ani în care nu s-au văzut, cu ocazia înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalităţi şi certuri vechi, ceea ce dă naştere unor scene de un umor savuros. Precizăm că spectacolul este montat de regizorul Vladimir Anton, iar scenografia este realizată de Maria Miu.

Distribuţia este formată din: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian şi Andu Axente. Apoi, duminică, 4 octombrie, de la aceeaşi oră, iubitorii de teatru au ocazia să revadă cel mai proaspăt spectacol al instituţiei de cultură, „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. De data aceasta, concepţia decorului îi aparţine scenografei Andreea Săndulescu, iar a costumelor, scenografei Alexandra Mâzgăreanu. Lighting design-ul este semnat de Daniel Klinger, muzica este compusă de Alexandru Suciu, iar mişcarea scenică a beneficiat de îndrumarea coregrafei Baczó Tünde.

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. Din distribuţie mai fac parte Cătălina Mihai, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Alexandru Medveghi, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, Arina Cojocaru şi Graţian Prisăcariu.

Reamintim că accesul la spectacole se face pe bază de bilete ce pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa (bulevardul Ferdinand nr. 11). Pentru melomani, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” vă oferă o seară de neuitat, în ambele zile de week-end. Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19.00, publicul constănţean este invitat la spectacolul „Liliacul”, operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul, cu libretul realizat de Karl Haffner şi Richard Genée, după nuvela „Le Reveillon” de Henri Melhac şi Ludovic Halévy. Regia artistică este semnată de Ognian Draganov, iar scenografia îi aparţine lui Cătălin Arbore. Sub bagheta dirijorului Adrian Stanache pe scenă vor evolua soliştii Doru Iftene, Nicoleta Ardelean, Smaranda Drăghici, Ştefan Popov, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pârlea, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre, Robert Safta. A doua zi, duminică, 4 octombrie, de la ora 19.00, soliştii Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Mizuki Kubota, Cătălina Iliescu, Bogdan Bârsănescu, Mayu Takahashi, Yuria Soeta, Mayura Takase, Keito Shimomura, Diana Porfireanu, Ryan Brown, Luna Muramatsu, Reita Miyashita, Oana Dincă şi Mihai Pâslaru vor oferi momente de neuitat într-o minunată gală de balet.

Potrivit organizatorilor, spectacolele se vor desfăşura în condiţii de siguranţă cu respectarea normelor de distanţare fizică. Ca urmare, accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască pe toată durata spectacolului. Accesul la spectacolele instituţiei se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului şi până la ora specificată pe bilet. Spectacolele se vor derula fără pauză şi vor dura de la 1 oră şi 30 minute, până la maxim două ore. Aşezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanţare aşa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri.

Biletele vor putea fi achiziţionate conform diagramei, atât la agenţia de bilete aflată în incinta instituţiei (intrarea dinspre parc), cât şi online accesând www.tnobconstanta.ro/bilete. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.37 secunde