Constănţenii pot privi, în acest weekend, „Dincolo de oglinzi”

469
Constănţenii pot privi, în acest weekend, „Dincolo de oglinzi” - spectacolsursascapromotions-1605804624.jpg

Articole de la același autor

Constănţenii sunt invitaţi în acest week-end, la un spectacol online, realizat de actorii Teatrului de Stat. Este vorba despre piesa „Dincolo de oglinzi”, o creaţie colectivă inspirată de eseurile din volumul „Oglinzile” de Petru Creţia, în regia lui Radu Popescu.

Spectacolul este gratuit şi va fi disponibil timp de 24 de ore (de sâmbătă, 21 noiembrie, până duminică, 22 noiembrie, ora 12.00), pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa.

Autorul acestei cărţi declara cu mult timp în urmă că există o ascunsă analogie între oglindă şi text, iar amândouă preiau, pe adâncimea unei suprafeţe, câte un univers şi amândouă îl trec în universul lor doar cu atâta cât le este cu putinţă. „Oglinzile numai vizibilul pur, iar textele vorbirea văduvită de contextul nemijlocit şi viu al clipei, de intonaţie, de ritm, de culoarea glasurilor, de mimică, de gesturi, de postúri, de spusul din priviri. Deosebirea rezidă în faptul că oglinda este pură pasivitate şi că expresivitatea ei derivă tocmai din asta, în timp ce scrisul suplineşte cu mijloacele lui tot ce are de pierdut prin însăşi esenţa”, preciza Creţia, la apariţia cărţii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9945 secunde