Constănțenii lasă televizorul pentru un week-end plin de magie, în oraș

5107
1

Articole de la același autor

În acest sfârșit de săptămână, constănțenii se bucură de evenimente inedite, de la show-uri de magie până la piese de teatru în aer liber, în parcul Tăbăcărie, și spectacole pline de umor, cu artiști îndrăgiți, precum marele actor Horațiu Mălăele sau actrița Emilia Popescu.

Așa că, în funcție de preferințe, fiecare constănțean poate alege la care dintre evenimentele de week-end să participe. Dacă aveți liber de la serviciu, nu vă lăsați păcăliți de valorile termice scăzute și îndrăzniți să participați la un spectacol de excepție, desfășurat în aer liber. Astfel, sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 19.00, la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, constănțenii pot participa la un spectacol de poezie și coregrafie despre viața poetului exilat la Tomis, Ovidius Publius Naso. Spectatorii vor putea urmări două spectacole distincte: "Ovidius - de rerum natura", spectacol coregrafic și "Poezie în mișcare".

Evenimentul face parte din "Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius". Spectacolul "Ovidius - de rerum natura" analizează, prin intermediul versurilor lui Ovidius din "Tristele" și prin coregrafie, trăirile marelui poet surghiunit la Pontul Euxin. El descoperă cultura geților și a tracilor și este uimit de violența și brutalitatea lor.

Spectacolul "Poezie în Mișcare" este conceput pentru a revitaliza sufletul uman cu rezonanțe antice. Versurile lui Ovidius, în special cele scrise la Pontul Euxin, ating nenumărate frici și frustrări ale psihicului uman. Aceste trăiri pe care le are orice înstrăinat de patria mamă sunt combinate în acest spectacol de reprezentarea artistică și literară a dimensiunii culturale. Spectacolul este o producție a Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.

Nu uitați să memorați formula magică

Duminică, 8 octombrie, ora 19.00, Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNOB) prezintă publicului constănțean spectacolul "Văduva veselă", regia artistică Constanța Câmpeanu, scenografia Eugenia T. Jianu.

Persoanele care se gândesc să participe la acest spectacol trebuie să știe că prețurile sunt accesibile: 8 lei pentru copii și elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; 15 lei pentru pensionari și studenți, pe baza talonului de pensie și a carnetului de student, vizat la zi; 20, 25, 30 și 40 lei, în funcție de locul ocupat în sală.

Tot la TNOB, sâmbătă, 7 octombrie, de această dată, la ora 11.00, constănțenii se pot bucura de un spectacol extraordinar de magie, "Verdini", Turneul Național 10 Magic Constanța.

Nu contează ce a fost difuzat până acum la televizor sau pe internet, magia trebuie trăită pe viu. În acest sfârșit de săptămână, constănțenii pot alege să se bucure de această experiență împreună cu familia ori prietenii.

Spectacolul de magie se anunță a fi fantastic, viu, plin de imaginație și entuziasm. Participanții sunt liberi să viseze, să râdă cu lacrimi, să se bucure și să devină mai buni și mai curajoși.

Organizatorii promit publicului că, în timpul spectacolului, acesta va trăi imaginația pură a copilăriei și visele colorate ale celor maturi, pe scurt, va sărbători magia. Biletele la acest spectacol costă 25, 30 și 45 lei. Însă, atenție, nu uitați să învățați formula magică: "Minu-minu-minunat!"

Sâmbătă, se merge la "Cafeneaua"

Cred că v-ați dat seama că nu este vorba despre o cafenea din Piața Ovidiu, ci de un spectacol care, cu siguranță, vă va binedispune. Comedia se desfășoară, sâmbătă, 7 octombrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, începând cu ora 19.00.

Din distribuție fac parte: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Emilia Popescu.

"Cafeneaua" este un spectacol despre viață, iubire, trădare și singurătate, un spectacol al tuturor, dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. Pe parcursul comediei, râsul va căpăta gustul sărat al lacrimilor. "Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambițiile și slăbiciunile, norocirile și nenorocirile, viața mea, a voastră, a noastră și toate la un loc răsturnate în viața acestei familii imaginate, oglinda vie și spăimântătoare a vieții noastre pe pământ", a menționat actorul Horațiu Mălăele.

Comentează știrea

Robert
7 octombrie 2017
S-o credeti voi...

S-o credeti voi ca am sa las eu Discovery, National Geografic, HBO si alte programe deosebit de interesante ca sa pierd timpul pe la evenimentele voastre "culturale". Ce sa vad? Scalambaielile lui Malaele? Duceti-va voi, eu prefer tv-ul sau plimbarile in aer liber.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6519 secunde