Constănțenii, invitați la teatru, week-end-ul acesta

391
Constănțenii, invitați la teatru, week-end-ul acesta - fotofondteatru-1542989646.jpg

Articole de la același autor

Week-end-ul acesta, constănțenii sunt așteptați să se delecteze la teatru și la operă. Instituțiile de cultură din Constanța au pregătit mai multe spectacole care se vor juca în acest sfârșit de săptămână, care marchează și închiderea Festivalului de Muzică și Dans de la Constanța.

Teatrul de Stat din Constanța ne propune, sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 19.00, piesa "Gin Rummy". Cum ultima reprezentație a fost anulată din cauza îmbolnăvirii unuia dintre protagoniști, cei care atunci au ratat șansa de a-i vedea pe Nina Udrescu și pe Liviu Manolache, un cuplu redutabil de actori, îi pot aplauda în acest week-end.

Textul dramaturgului american David Coburn este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.

Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista. Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

Duminică, 25 noiembrie, de la ora 19.00, suntem cu toții invitați la "Testosteron", o comedie care umple sala TSC încă de la premiera de anul trecut și a avut mare succes în luna octombrie, la Gala Națională a Comediei, de la Galați.

Spectacolul aduce pe scenă șapte bărbați care, așa cum ne spune regizorul Traian Șoimu, "cred că femeile sunt dușmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu și înapoi...". Cele șapte roluri sunt interpretate de Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței și Remus Archip.

Comedia - cult "Testosteron", scrisă de scenaristul, regizorul și producătorul polonez Andrzej Saramonowicz, a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc. În versiunea constănțeană, scenografia este semnată de timișoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat și grafica afișului. Muzica îi aparține compozitorului constănțean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan. Dat fiind limbajul licențios pe care personajele îl folosesc, spectacolul nu este recomandat minorilor.

"Traviata" și "Aida" pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

Dacă preferați opera, sâmbătă, de la ora 18.30, pe scena Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" va fi prezentă "Traviata", de Giuseppe Verdi. Regia artistică a operei este semnată de Anghel Arbore, scenografia de Cătălin Arbore, iar conducerea muzicală îi aparține lui Gheorghe Stanciu.

Soliștii care vă vor încânta sunt Teodora Gheorghiu, Alin Stoica, Iordache Basalic, Stela Sârbu, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pârlea, Constantin Acsinte, Ionela Duma și Adrian Bădilă. Maestru cor este Adrian Stanache.

Duminică, 25 noiembrie, de la aceeași oră, urcă pe scenă "Aida". Prin înfruntarea caracterelor, forța pasiunii și expresivitatea muzicii, "Aida" este o autentică dramă romantică. Această operă reprezintă nu numai una din cele mai importante lucrări ale lui Verdi, ci și o culme a genului de operă în general.

De data aceasta, regia artistică poartă semnătura Eleonorei Constantinova, scenografia îi aparține lui Grigore Gorduz, iar conducerea muzicală lui Koichi Inoue. Din distribuție, fac parte: Akiko Hayakawa, Cătălin Țoporoc, Orest Pâslariu, Răzvan Săraru, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Elena Rotari și Iulian Bratu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2732 secunde