Constănțeanul Răzvan Mihai Ursu, medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Fizică

1004
Constănțeanul Răzvan Mihai Ursu, medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Fizică - razvanmihaiursu-1532960483.jpg

Articole de la același autor

Cinci medalii pentru echipa României la Olimpiada Internațională de Fizică 2018
Lotul olimpic de fizică al României a reeditat rezultatele remarcabile înregistrate la Olimpiada Internațională de Fizică, obținând și la ediția din acest an cinci distincții: o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz. 
Astfel, după performanța din 2017, Petru Cotruț, elev al Liceului Internațional de Informatică din București, și-a trecut în palmares încă o medalie de aur. 


Sabina Drăgoi și Ștefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internațional de Informatică din București, au fost medaliați cu argint, în timp ce Cosmin Andrei (Liceul Internațional de Informatică din București) și Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța) au intrat în posesia medaliilor de bronz.


Concursul constă în susținerea a două probe (una teoretică și una experimentală) cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim ce poate fi obținut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică și 20 la proba experimentală).
A 49-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică s-a desfășurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenți din 90 de țări. Prima Olimpiadă Internațională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a 5 țări, inclusiv România. Țara noastră a găzduit competiția de două ori (1972 și 1983).


Delegația României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internațional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Iulie 2018
Stire din Cultură-Educație : Concert extraordinar la Enisala
Pagina a fost generata in 0.887 secunde