Constanța va fi, în această vară, gazda celei de-a doua etape a Proiectului "Leonardo"

276
Constanța va fi, în această vară, gazda celei de-a doua etape a Proiectului

Articole recomandate

O delegație formată din cadre didactice din localitatea turcească Çorlu s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute, din nou, în județul Constanța, ocazie cu care au discutat cu partenerii români despre derularea Proiectului european "Leonardo".
Proiectul a fost inițiat anul trecut de un liceu din localitatea Ulaș, aflată la 12 km de Çorlu, și are ca parteneri Liceul de meserii din Çorlu, un liceu din localitatea bulgară Burgas, Liceul "M.K. Atatürk" din Denizli și Colegiul "Mircea cel Bătrân" din Constanța.
Potrivit ultimelor detalii stabilite de partenerii implicați, prima parte a proiectului se va derula în perioada 24 aprilie - 8 mai în Bulgaria, cu participarea instituțiilor de învățământ din Ulaș, Denizli și Burgas, iar cea de-a doua parte se va derula între 30 mai și 12 iunie, în România, de această dată fiind implicați partenerii din cadrul Colegiului "Mircea cel Bătrân" și școala din Çorlu.
Proiectul are ca scop cunoașterea protecției muncii în activitățile practice din domeniul prelucrării metalului, a construcțiilor și a utilajelor grele de către elevii țărilor implicate. Printre obiective se numără, de asemenea, și schimbul de experiență între elevi și cadrele didactice în cunoașterea limbii, istoriei, culturii și a zonelor turistice din Bulgaria, Turcia și România.
Odată cu vizita în județul Constanța pentru elaborarea planului de derulare a proiectului european, cadrele didactice din Çorlu au fost și oaspeții filialei Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7293 secunde