Constanța, promovată într-un mod inedit. "Imaginile sunt incredibile"

445
Constanța, promovată într-un mod inedit.

Articole de la același autor

Câțiva campioni mondiali și balerini talentați și-au dat mâna pentru a da viață unui proiect cultural care promovează orașul Constanța într-un mod deosebit: în pași de dans. "Constanța. A dancing city" este un proiect susținut de Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada.

Datorită acestui proiect, orașul de la malul mării va beneficia de un film de prezentare. Câțiva balerini au ales fără ezitare să se implice în proiect, au lăsat scena clasică, în favoarea unor spații neconvenționale. Artiștii au filmat la Cheile Dobrogei, în apropierea Cuibului Reginei, la podul Anghel Saligny, pe plaja Tataia, Golful Pescarilor, Parcul acvatic Aqua Magic, în portul Constanța. Au dansat cu aceeași dăruire și pasiune. Camerele foto și video le-au surprins fiecare mișcare, iar produsul final va fi un film de prezentare al Constanței cum nu s-a mai făcut și care va vorbi turiștilor despre locurile dobrogene într-o manieră inedită. Constanța va fi promovată în pași de dans.

Carmen Lidia Vidu este regizorul de teatru, care a inițiat această mișcare culturală. Este un proiect foto-video pe care regizorul l-a gândit în urmă cu câțiva ani ca pe o platformă națională a dansatorilor. Grație proiectului, se exprimă formele de dans, dar sunt promovate și locurile superbe din România, respectiv Dobrogea. Estetica, dansul, orașul, toate sunt îmbinate într-o manieră elegantă, sensibilă, care reușește să cucerească privitorul. Regizoarea Carmen Lidia Vidu a început proiectul în capitală, a continuat la Brașov, Timișoara și Cluj. Astăzi, visul s-a împlinit și pentru Constanța. Locațiile în care s-a filmat sunt mai multe, plaja transformându-se într-o scenă deschisă în aer liber pentru talentații balerini.

Cosmin și Mihai Adelin Adrian, Victoria Creț, Cristiana Drăgan, Maria Manea, Marian Sas, Valeria Sitaru Onofrei, Codruța Bălan, sunt doar câțiva dintre artiștii care au dat viață ora-șului, promovând moștenirea culturală a zonei.

Directorul Centrului cultural județean Teodor T. Burada, Doina Voivozeanu, ne-a declarat că a acceptat imediat proiectul deoarece i s-a părut un mod elegant și foarte frumos de a ne prezenta orașul: "Vorbim de artă sută la sută. Imaginile sunt incredibile, dansatorii au pus atât suflet în proiect, iar acest lucru se vede. Este un mod inedit de a prezenta cultura orașului nostru, iar imaginile sunt incredibile, reușesc să surprindă atât imagini, dar și stări."

"Constanța. A Dancing City" este un proiect produs de Iulia Pană și este susținut de Centrul Cultural Teodor T. Burada. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5461 secunde