Constanța părăsită! Cum este văzut orașul de la malul mării

381
Constanța părăsită! Cum este văzut orașul de la malul mării - constantaexpozitie-1549209969.jpg

Articole de la același autor

Fiecare dintre noi vede Constanța cu propriii ochi și propriile așteptări. Chiar dacă încă nici nu au terminat liceul, elevii de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" au reușit să creioneze și ei Constanța, așa cum o văd ei, readucând în atenția colegilor lor și nu numai o serie de clădiri reprezentative ale Constanței de altădată.

Astfel, prin grija elevilor Andrei Mihai Tănase, din clasa a X-a, Ioana Raluca Sardaru, din clasa a XI-a, și Teodora Moșneagu, din clasa a X-a, membri ai Consiliului Școlar al Elevilor, în holul de la etajul I al colegiului, a fost inaugurată expoziția "Constanța părăsită". Aceasta cuprinde 32 de fotografii care înfățișează locuri uitate ale orașului.

"Scopul acțiunii este acela de a atrage atenția asupra valorii inestimabile a patrimoniului construit din orașul nostru. Fotografiile sunt însoțite și de explicații care le vor permite elevilor să înțeleagă importanța acestor edificii pentru devenirea urbei", explică Andrei Mihai Tănase. 


Clădirile care fac obiectul expoziției sunt Casa cu lei, Cazinoul, edificiul Cartea Rusă, Casa "Gheorghe Tatu", Arenele Tomis, Franzelăria automată de lux, Ansamblul de două case de pe strada Cuza Vodă.

Pozele, realizate pe parcursul lunii ianuarie, îi au drept autori pe elevii Bianca Paiu (clasa a XI-a ), Eduard Theodoroviciu (clasa a XI-a), Iulia-Natalia Condurachi (clasa a XII-a), Andreea Sidonia Mihai (clasa a X-a), Bianca Nanu (clasa a IX-a), cu toții de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", și pe elevul Ștefan Manolache, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.448 secunde