Constanța, la un pas să intre în Cartea Recordurilor cu "Sirtaki". Ultimele detalii cu privire la eveniment

2930
4
Constanța, la un pas să intre în Cartea Recordurilor cu

Articole de la același autor

Pregătirile pentru cel mai mare eveniment al anului care ar putea duce Constanța în Cartea Recordurilor au fost finalizate. Concret, recordul va fi omologat dacă, astăzi, 28 mai, organizatorii vor reuși să adune într-un Sirtaki, cel mai popular dans grecesc, câteva mii de oameni. În prezent, recordul mondial este deținut de provincia Volos, unde în anul 2012, în dans s-au prins 5.614 persoane.

Și pentru că totul se desfășoară după anumite reguli, inițiatorul acțiunii, președintele Comunității Elene "Elpis" din Constanța, Anton Traian Antoniadis, a anunțat, ultimele detalii legate de eveniment.

"Adunarea participanților se va face în perimetrul marcat, în acest scop, pe Plaja Modern și accesul se va face prin porțile de intrare aflate în stânga și în dreapta scenei. Începând cu ora 16.30 se va putea intra în perimetru prin cele 10 porți de intrare. La ora 17.00, din dreptul Restaurantului Vraja Mării pe faleză, se va pleca într-o defilare a costumelor populare românești, grecești, turcești, tătărești, armenești, armânești, ruso-lipovene etc. pe traseul faleza Cazinoului, Portul Turistic Tomis, și va avea ca punct final Plaja Modern, unde aceștia vor intra în perimetru prin aceleași porți de intrare", a spus Anton Traian Antoniadis.

El a mai precizat că, la intrare, fiecărui participant din primii 5.800 i se va oferi gratuit un tricou special creat pentru acest eveniment, o sticlă de apă de 0,5 litri, și o brățară numerotată, brățară care trebuie păstrată la mână, pentru că, pe baza ei, va participa la tombola organizata în cadrul evenimentului. Totodată, participanții trebuie să poarte blugi albaștri și li se recomandă să aibă încălțăminte fără tocuri deoarece dansul se efectuează pe plajă.

"După adunarea persoanelor ce vor participa la concurs, va avea loc evenimentul propriu zis, având în vedere că dansul, în sine, va dura cinci minute. După dans, până ce arbitrul Guiness Book va consulta evidențele, cifrele și toate cele cerute, se va organiza o tombolă cu premii. Acestea constau în trei pachete de excursii charter (cu avionul), fiecare pachet pentru două persoane, fiecare pachet pentru 7 nopți la hotel de 3 stele, unul în Creta, altul în Zakynthos și altul în Rhodos. Totodată, se vor oferi trei pachete constând în sejur complet în Delta Dunării, fiecare pentru câte două persoane, în localitatea Murighiol, și două camere duble a câte patru nopți cazare cu mic dejun la hotelul Ismaros 4 stele în Maronia - Alexandropolis. Evenimentul va continua timp de două ore cu un spectacol de muzică grecească. Rezultatul îl vom afla de la arbitrul Guiness Book în acest timp. Ca noutate, vom avea și un impresionant foc de artificii", a mai explicat președintele Comunității Elene "Elpis" din Constanța, Anton Traian Antoniadis.

Reamintim că dansul "Sirtaki" a fost compus de Mikis Theodorakis în anul 1964, pentru celebra peliculă Zorba Grecul, de aceeea mai este numit si "dansul lui Zorba".

Comentează știrea

Johnnie Americanul
28 mai 2016
ridicol record

Cu adevarat cel mai imbecil record din istoria Constantei. Numai noi am fi in stare sa intrecem un astfel de record facut de greci. Penibil si recordul lor. Arata cat de departe de lumea civilizata sunt ambele tari, ne mandrim cu dat din craci, asta ne anima cel mai mult.

zoro
28 mai 2016
mai bine taci

Johnny, lasa netul si da fuguta la pacanele in coltul blocului ca e trecut de 8 si au deschis. Lasa-i pe fraieri, sti tu mai bine ce trebuie facut in viata.

Mirc
28 mai 2016
Ai perfecta dreptate

Dacă nu mai avem industrie, nu mai avem cultură, nu mai avem nimic, ne întrecem în cretinisme ridicole.

Răspuns la: ridicol record
Adăugat de : Johnnie Americanul, 28 mai 2016
Cu adevarat cel mai imbecil record din istoria Constantei. Numai noi am fi in stare sa intrecem un astfel de record facut de greci. Penibil si...
Cristi
29 mai 2016
Mai ...

Dupa victoria de la Salamina , contra persilor , grecii au jucat trei zile non-stop pe ritmurile astea . Constantenii sa faca bine si sa puna de-un record mondial la dansat pe manele . Sunt convins ca vor produce marea surpriza , mai ales daca li se vor alatura Mazare , Corina Martin , Felix Stroe , Fagadau , Stan , Dragomir de la PSD si cel de la PNL , Banias , Hasotti si alte mari vedete de carton ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3883 secunde