Constanța, gazda elitelor școlare. Ce olimpiade vor avea loc la malul mării

207
1
Constanța, gazda elitelor școlare. Ce olimpiade vor avea loc la malul mării - olimpiade-1428248225.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta nu este pentru toți elevii una de plimbare, recreere, socia-lizare, mulți colegi de-ai lor dând piept cu elitele României în confruntările la olimpiadele ajunse în faze naționale. Două dintre aceste competiții vor fi găzduite de județul Constanța.
Astăzi, 80 de elevi din județele Constanța, Tulcea și din municipiul București vor participa la Olimpiada națională de limbă turcă maternă și modernă. Proba scrisă a olimpiadei va avea loc în două unități școlare, respectiv Colegiul Național "Kemal Ataturk" din Medgidia (52 de elevi - Limbă turcă maternă) și Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța (28 - Limba turcă modernă).


Festivitatea de deschidere va avea loc astăzi, la Colegiul Național "Kemal Ataturk" din Medgidia, iar premierea olimpicilor este programată miercuri, 8 aprilie, de la ora 11, în aceeași unitate de învățământ. Comisia centrală desem-nată de MECS, alcătuită din 15 membri, este condusă de lector univ. dr. Hasan Neriman, de la Universitatea "Ovidius", în calitate de președinte, și de inspectorul general din MECS, prof. Vildan Bormam-bet, președinte executiv.


Cea de-a doua Națională este găzduită de Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia. La Olimpiada națională de științe socio-umane participă 273 de elevi, care se vor întrece la șase discipline: Cultură civică (clasele VII-VIII), Logică, argu-mentare și comunicare (clasa a IX-a), Psihologie (clasa a X-a), Economie (clasa a XI-a), Sociologie (clasa a XI-a), Filosofie (clasa a XII-a). Totodată, în concurs vor fi evaluate și lucrări ale elevilor din clasele III-IV pentru disciplina Educație Civică. Proba scrisă este programată miercuri, 8 aprilie, în inter-valul orar 10-12, pentru Cultură civică, și între 10-13, pentru celelalte discipline.


Olimpiada se va deschide oficial mâine, la Centrul Cultural Mangalia, iar festivitatea de premiere, se va desfășura vineri, 10 aprilie, ora 11, tot la Centrul Cultural din Mangalia. 


Președintele Comisiei Centrale a olimpiadei este prof. univ. dr. Petru Bejan, de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași, iar prof. Eugen Stoica, inspector general MECS, este președinte executiv.


Comentează știrea

IULIAN
16 mai 2015
Dezvoltatori Afacere

Folosit corespunzător, creierul nostru incredibil ne poate conduce de la sărăcie la bogăție. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part–time care vor să câștige bani în timpul liber, într–un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5672 secunde