Consiliul Național al Elevilor: Suspendarea cursurilor nu este o vacanță!

154
Consiliul Național al Elevilor: Suspendarea cursurilor nu este o vacanță! - dddd-1583924738.jpg

Articole recomandate

Consiliul Național al Elevilor a decis amânarea evenimentelor care urmau să aibă loc în luna martie, iar consiliile județene ale elevilor vor desfășura activități conexe reprezentării elevilor folosind instrumentele online, informează un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Reprezentanții elevilor din România fac apel la elevi și la părinții acestora pentru a nu trata suspendarea cursurilor drept o vacanță și să evite expunerea în spații publice. "Nu recomandăm, pe această cale, cluburile private de tip after-school și unitățile private de învățământ preuniversitar care au decis să își continue activitatea, în ciuda recomandărilor emise de autoritățile competente. Siguranța elevilor, nu profitul acestor entități trebuie să primeze", precizează sursa citată.

Consiliul Național al Elevilor salută inițiativa Ministerului Educației și Cercetării de a organiza cursuri în regim online și de a dezvolta platforme conținând resurse educaționale deschise, însă atrage atenția că nu toți elevii vor avea acces la aceste resurse, deoarece sute de copii din România nu au internet. "Astfel, se impune ca măsurile propuse să asigure accesul la educație în mod echitabil, fapt pentru care Consiliul Național al Elevilor se angajează să livreze Ministerului Educației și Cercetării o serie de propuneri concrete privind continuarea procesului educațional și în perioada cât cursurile sunt suspendate", se mai arată în comunicat.

Totodată, CNE se declară solidar cu opinia sindicatelor din educație, considerând că "atât profesorii, cât și personalul nedidactic trebuie să beneficieze de suspendarea cursurilor, desfășurându-și activitatea la domiciliu, nu în unitățile de învățământ preuniversitar, adevărate focare de infecție".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0479 secunde